Μια 43χρονη γυναίκα, γνωστή ως «Don Kατερίνα», φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, που…

Μια 43χρονη γυναίκα, γνωστή ως «Don Kατερίνα», φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, που ωθούσε Λατίνες στην πορνεία και τις εξέδιδε στο κέντρο της Αθήνας.

 Η «Don Kατερίνα», καθώς και άλλα 5 μέλη του κυκλώματος, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με το lawandorder.

Η 43χρονη, με μητέρα από τον Άγιο Δομίνικο και Έλληνα πατέρα, ήταν εκδιδόμενη το 2008 και μετατράπηκε σε «μαντάμ»-προαγωγός το 2023. Έμενε σε βίλα στη Γλυφάδα, που της είχε αφήσει ο πρώτος σύζυγός της, που απεβίωσε, ενώ κατείχε το 50% γνωστού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι.

Σύσκεψη για… αξιολόγηση-αποδοτικότητα των εκδιδόμενων!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπίστωσαν πως από τουλάχιστον 6 οίκους ανοχής, που διαχειριζόταν η «Don Kατερίνα» στην Αθήνα, είχε μηνιαία έσοδα περίπου 120.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενη γυναίκες που έφερνε συνεργός της από τη Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Υπαρχηγός» του κυκλώματος ήταν μια 57χρονη Ελληνίδα, που υποδεχόταν τις γυναίκες που προωθούσαν στην πορνεία. Σε κάθε οίκο ανοχής, μία υπεύθυνη κρατούσε «ημερολόγιο» δραστηριότητας κάθε εκδιδόμενης και το βράδυ η «Don Κατερίνα» και η «υπαρχηγός» έκαναν σύσκεψη «αξιολόγησης-αποδοτικότητας» των γυναικών!

Έλεγαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το lawandorder: «Η Ιζαμπέλα είναι τεμπέλα», «Η Πάμελα έβγαλε μόνο 5 ευρώ», «Πρέπει να επεκτείνουμε το ωράριο της πρωινής βάρδιας για να χτυπήσουμε τον ανταγωνισμό»…

Μάλιστα, όσες εκδιδόμενες δεν πήγαιναν στη δουλειά ή δεν ήταν «αποδοτικές», η «Don Κατερίνα» τους έβαζε πρόστιμο έως 300 ευρώ!

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (2/12), επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., με τη συνδρομή και την παρουσία της EUROPOL, εκπροσώπων της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, HSI – Homeland Security Investigations), καθώς και των ΜΚΟ “OUR GREECE” και “Α21”, εξειδικευμένες στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε 6 οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν και 4 γυναίκες, για αδικήματα που αφορούν στη λειτουργία αυτών, ενώ παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε 10 γυναίκες.

Το άρθρο Αθήνα-Trafficking: Ποια είναι η «Don Κατερίνα» που ωθούσε Λατίνες στην πορνεία εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.