Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο οδηγός αθλητών canyoning στον Όλυμπο, ο οποίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, κατά τη διάρκεια διέλευσης φαραγγιού υπό καταιγίδα.

Ο οδηγός ομάδας αθλητών εντοπίστηκε από την ΕΜΑΚ με πολλαπλές κακώσεις, ενώ φέρεται να μην έχει τις αισθήσεις του.

Μέχρι το απόγευμα συνεχιζόταν η επιχείρηση στον Όλυμπο για τη μεταφορά του σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια αναμένεται να παραδοθεί στο ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ρέμα Ορλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ήταν οδηγός canyoning, ο οποίος ηγείτο ομάδας που έκανε δραστηριότητες κατάβασης φαραγγιού στην περιοχή.

Πρόκειται για οδηγό αθλητών βουνού που επιχειρούσε ραπέλ στο ρέμα του Ορλιά, μαζί με άλλα άτομα. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές ο νεαρός άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου που συντόνισε την επιχείρηση εντοπισμού του νεαρού ορειβάτη.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ μετέβησαν στο σημείο άλλοι έξι  πυροσβέστες από το Λιτόχωρο και την Κατερίνη, 10 πυροσβέστες από την 2η και 8η ΕΜΑΚ και ομάδα χειρισμού drone.

Τι είναι το canyoning

Όπως αναφέρεται σε σχετικές ιστοσελίδες, το canyoning (διάσχιση φαραγγιού), προσφέρει περισσότερα από κάθε άλλη δραστηριότητα μέσα σε μοναδικής ομορφιάς φύση! Συνδυάζει τέλεια περπάτημα εκτός μονοπατιού, φυσικές νεροτσουλήθρες, βουτιές και κολύμπι σε κρυστάλλινες βάθρες, κατάβαση με σχοινί σε καταρράκτες κ.α.
Στις ιστοσελίδες αναφέρονται και τα εξης:
“Συνδυάζει αδρεναλίνη, πρωτόγνωρα συναισθήματα και ταυτόχρονα χαλάρωση και απόλαυση μιας ομορφιάς που μας αφήνει άφωνους. Μέσα από αυτή την τόσο πολυδιάστατη δραστηριότητα, ο συμμετέχων εισπράττει μία πολύ ιδιαίτερη και στενή επαφή με την φύση, με τα ανάλογα ευεργετικά αποτελέσματα.

Όλα αυτά φυσικά με απόλυτη ασφάλεια και ειδικό για το σπορ εξοπλισμό, όπως στολές νεοπρέν (κατάδυσης), κράνη, ζώνες κατάβασης, σχοινιά για canyoning και με την συνοδεία έμπειρων εξειδικευμένων στο canyoning συνοδών / οδηγών (2 ανά ομάδα 8-10 ατόμων)”.