ÅÑÅÕÍÅÓ ÓÅ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÏ ÔÙÍ ÅËÔÁ ÐÏÕ ÊÁÇÊÅ ÓÔÏ ÐËÏÉÏ ''ÅËÅÕÈÅÑÉÏÓ ÂÅÍÉÆÅËÏÓ'' (EUROKINISSI / ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ) ÓÁÂÂÁÔÏ 01/09/2018

Ερευνάται εξονυχιστικά το πλοίο σε όλα τα σημεία από την πυροσβεστική υπηρεσία και από πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς.-

 

Έσβησε μετά από προσπάθειες τεσσάρων ημερών η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία.

Από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί μέχρι τώρα 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη. Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια, που καταβλήθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχείρησαν με μεγάλη προσοχή, με σχέδιο και με αυστηρά μέτρα, ώστε να μην υπάρξουν θύματα.