Έρευνες από ξηράς και αέρος γίνονται για το Canadair CL 215 του ελληνικού στόλου πυροσβεστικών αεροσκαφών, που κατέπεσε νωρίτερα στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά.

Το αεροσκάφος έκανε βύθιση πάνω από τη φωτιά, προχώρησε σε ρίψη νερού και κατά την προσπάθεια ανύψωσης βρήκε ο πλωτήρας σε δέντρο και αποκολλήθηκε από το δεξί φτερό.
Το αποτέλεσμα ήταν το Canadair να εμφανίσει απώλεια στήριξης, πήρε κλίση δεξιά, κατέπεσε σε ρέμα και ανεφλέγη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ για τον Σμηναγό και τον Ανθυποσμηναγό, τα δύο μέλη του πληρώματος του Canadair.

Πρόκειται για ένα CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρωμα 2 χειριστές, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο το πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή ενώ, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αγωνία τόσο των συναδέλφων, όσο και των απλών ανθρώπων στον Πλατανιστό έχει κορυφωθεί και όλοι εύχονται να βρεθούν σώοι, αν και τα συγκεκριμένα αεροσκάφη δεν διαθέτουν σύστημα εκτίναξης.