Άμεση διαγραφή του βουλευτή αξιώνει η Ν. Δ. – Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με διαρροές από την Κουμουνδούρου για αποκλεισμό του Πολάκη από τα ψηφοδέλτια.-

………………………………………………………

Έρευνα διέταξε η εισαγγελία Αθηνών σχετικά με αναρτήσεις για τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου μετά την απόφαση για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ξεκινά άμεσα για το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων.

Με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αντικείμενο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις επίμαχες αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Ο Αντ. Ελευθεριάνος έδωσε ήδη εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την οποία της ζητείται να εξακριβώσει αν και από ποιους προκύπτει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων, με βασικά αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και αυτό της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη.

Η Εισαγγελία άμεσα, σε ό,τι αφορά τον κ. Πολάκη, θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή η οποία θα κρίνει αν τίθεται ή όχι θέμα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Ν.Δ.: Απαιτούμε την διαγραφή Πολάκη

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια.

Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα», είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, αλλά άφηνε να κυκλοφορούν πληροφορίες από “πηγές” της Κουμνουνδούρου.

Σύμφωνα με αυτές,  αποδοκιμάζει τον Παύλο Πολάκηκαι την προσωπική του τοποθέτηση για το τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε «την άλλη φορά να είναι αλλιώς», και προειδοποιεί ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει την δική του πολιτική έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κουμουνδούρου, απαντώντας στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας». Ακολούθως σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθαρίζει:

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Αυτή είναι η ανάρτηση του Πολάκη και από κάτω οι 3,2 χιλιάδες πολίτες, που έκαναν like

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων:Βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα

Με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας»

Ακόμη, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων και ζητάει «την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».