Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει σε σύσκεψη, στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, στο Κρυονέρι. από τις  9:30, για εξέταση των επιπτώσεων λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.


Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.

Αναφερόμενος στον παρατεταμένο καύσωνα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε: “Οι δύσκολες ημέρες ξεκινούν όταν τελειώσει ο καύσωνας με την ξηρασία που θα έχει δημιουργηθεί και ότι σημαίνει αυτό. Άρα έχουμε μπροστά μας αρκετές εβδομάδες συναγερμού, ετοιμότητας, επαγρύπνησης. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει κόπωση. Προσπαθούμε κάθε ημέρα να επικαιροποιήσουμε τα σχέδιά μας ανάλογα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, τα οποία, μας έρχονται».

Σχολιάζοντας την αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι σε πλήρη συναγερμό. Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Σκρέκας έκανε σύσκεψη για αυτό χθες και σήμερα. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Ο βαθμός ετοιμότητα είναι υψηλότατος. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να δώσει λύσεις εκεί που θα υπάρξουν προβλήματα».