Με 45 νέα οχήματα διαφόρων τύπων ενισχύθηκε ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία θα κατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα ώστε να ανανεωθεί ο γηρασμένος και επικίνδυνος στόλος των περιπολικών οχημάτων.

Τα νέα οχήματα έχουν υπηρεσιακό αλλά και ελεύθερο χρωματισμό ανάλογα με τις ανάγκες που θα εξυπηρετούν και πρόκειται για 34 επβατικά, 6 αγροτικού τύπου (διπλοκάμπινα) και 5 οχήματα μεταγωγής κρατουμένων τα οποία αποκτήθηκαν μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης, από μεταφορά πιστώσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα οχήματα θα κατανεμηθούν σε όλη την Επικράτεια και ειδικότερα τα 20 θα οδηγηθούν σε τμήματα στην Αττική, τα 8 στη Θεσσαλονίκη, τα 6 στην Κεντρική Μακεδονία, τα 6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τα 2 στη Δυτική Μακεδονία, τα 2 στην Ήπειρο και το 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο παραλαβής 1.453 νέων οχημάτων.

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται σημαντικά και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.