Μέσα σε κλίμα, διαφωνιών, εκτόξευσης κατηγοριών και προσπαθειών για εργασιακή ειρήνη άρχισαν να συγκεντρώνονται στις Σπέτσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το τριήμερο κάλεσμα που έχει κάνει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αρκετοί έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά επιλέγοντας να μεταβούν με πλοίο στις Σπέτσες.Στο σημείο όπου ήταν δεμένο το καταμαράν Flying Cat, το πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο για Σπέτσες, βρέθηκαν πολλά τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι.

Μάλιστα, οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου που δεν γνώριζαν τι συμβαίνει και δεν είχαν αναγνωρίσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απορούσαν με την παρουσία των καμερών.

Χαμογελαστός και από τους πρώτους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στο πλοίο ήταν ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος τόνισε: «Μας περιμένει αρκετή δουλειά. Σκοπός να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Έχουμε να πούμε πολλά».

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο λιμάνι ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Μίλτος Ζαμπάρας, ο Χάρης Μαμουλάκης και Γιώργος Καραμέρος. Ο τελευταίος μάλλον είχε ένα μικρό ατύχημα, καθώς είχε τοποθετημένο στο μέτωπό του ένα μικρό τσιρότο.

Έλενα Ακρίταα προς Καρανίκα: “Ασαπέρα αγόρι μου”

«Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασαπέρα αγόρι μου», γράφει η Ελενα Ακρίτα στον Νίκο Καρανίκα, μετά τη δική του ανάρτηση στην οποία εξαπέλυσε βολές κατά όσων στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν δριμεία κριτική για το τριήμερο στις Σπέτσες.

Το ύφος στην ανάρτησή του Νίκου Καρανίκα ήταν υποτιμητικό, ενώ άσκησε δριμεία κριτική σε όσους εξέφρασαν διαφορετική άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ για το τριήμερο αυτό που διοργανώθηκε στις Σπέτσες.

Η Ελενα Ακρίτα ήταν μία από τους διαφωνούντες, από αυτούς μάλιστα που από την πρώτη στιγμή διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους για αυτή τη σύσκεψη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτός Αθηνών, στις Σπέτσες. Είχε εκφράσει τις ενστάσεις της για το ύφος του email της Θεοδώρας Τζάκρη με το οποίο ειδοποιήθηκαν για τις Σπέτσες και ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να ετοιμάσουν τις δικές τους παρουσιάσεις.

Στη συνέχεια, σε ανάρτησή της στο Facebook είχε εκφράσει τη διαφωνία της για τις Σπέτσες εξηγώντας ότι θα ήταν καλύτερο να συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε μια περιοχή που επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφές πριν λίγους μήνες, με τη φωτιά και τις πλημμύρες.

Ο Νίκος Καρανίκας άσκησε μάλιστα κριτική για όσους πρότειναν συνεδρίαση της ΚΟ σε αυτές τις περιοχές κάνοντας λόγο για τυχοδιωκτισμούς και φανφάρες.

Η απάντηση της Ελενας Ακρίτα η οποία δεν θα παραστεί στην τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, όπως και η Ολγα Γεροβασίλη και ο Αλέξης Τσίπρας, έγραψε στο Facebook απαντώντας στον Νίκο Καρανίκα.

«Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου», έγραψε αρχικά η Ελενα Ακρίτα χθες το βράδυ στο Facebook και σχολίασε αμέσως μετά στα σχόλια: «Τού μιλάω στη γλώσσα του για να καταλάβει τί διαβάζει»

Ο Μιχελογιαννάκης  κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης εκτοξεύοντας ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και των ανθρώπων του.

«Το κόμμα, βλέπουμε ότι είναι σε κώμα και δυστυχώς ανύπαρκτο και θα ενεργοποιηθεί μόνο παραμονές των εκλογών για το συνέδριο και τις νομαρχιακές εκλογές, μόνο και μόνο για να διατηρηθούν πάλι οι συσχετισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι άνθρωποι του προέδρου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όλοι ξέρουμε ότι ζούμε σε μια κοινωνία στη σημερινή Ελλάδα με δεκάδες προβλήματα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούμε να ζήσουμε με τα οικονομικά μας, με την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, στην Παιδεία, στην ασφάλειά μας και σε πολλούς άλλους τομείς που χρειάζονται τόμους να περιγραφούν.

Σε αυτήν την κατάσταση, που την ευθύνη έχει η κυβέρνηση, λιμάνι ασφαλείας διαχρονικά στην πολιτική είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή έπρεπε να κοντράρει συνεχώς στα κακώς κείμενα, να αναδεικνύει όλα τα προβλήματα, να προτείνει λύσεις και να ξεσηκώνει την κοινωνία ώστε να νουθετείται η κυβέρνηση.

Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε. Επίσης όσον αφορά το κόμμα, βλέπουμε ότι είναι σε κώμα και δυστυχώς ανύπαρκτο και θα ενεργοποιηθεί μόνο παραμονές των εκλογών για το συνέδριο και τις νομαρχιακές εκλογές, μόνο και μόνο για να διατηρηθούν πάλι οι συσχετισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι άνθρωποι του προέδρου.

Σε αυτό το τοπίο, με τα τόσα χρόνια στην πολιτική και σε τόσες φορές που με τίμησε ο κόσμος, δεν μπορώ να συμμετέχω. Για αυτό ζητάω τη διαγραφή μου από το κόμμα που τόσο αγάπησα αλλά που δεν μπορώ πια να υπηρετήσω.

Μιχελογιαννάκης Γ., πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ».