Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις Σπέτσες το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου, στα πρότυπα μεγάλων ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Μάλιστα, οι 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοξενηθούν στη βίλα του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.

Από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μια πρωτοβουλία σύσφιγξης των σχέσεων, ώστε ο ίδιος να έρθει πιο κοντά με την ΚΟ, αλλά και οι ίδιοι οι βουλευτές να ενισχύσουν τους μεταξύ τους δεσμούς.

«Ο Κασσελάκης κάλεσε τους βουλευτές για brainstorming και bonding» (καταιγισμός ιδεών και δέσιμο)

Το διήμερο εργασίας, όπως το αποκαλούν συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ακολουθεί, παραδέχονται και οι ίδιοι, τα πρότυπα των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, για να μπορέσει να γίνει brainstorming και bonding.

Στόχος, όπως αναφέρουν, είναι στις ουσιαστικά δύο ημέρες που θα βρεθούν όλοι μαζί στο σπίτι του κ. Κασσελάκη (φτάνουν μεσημέρι Παρασκευής και αναχωρούν μεσημέρι Κυριακής) να «κλειστούν» στον ίδιο χώρο για να γίνει μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων και να αλληλοσυμπληρωθούν με ιδέες και προτάσεις οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα παρουσιάσει ο κάθε τομεάρχης.

Ο οικοδεσπότης πρόεδρος, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναγνωρίζει πως ο μικρός αριθμός βουλευτών φορτώνει μεγάλο όγκο δουλειάς στις πλάτες τους, ωστόσο οι ίδιοι δηλώνουν ενοχλημένοι για το ότι ο κ. Κασσελάκης και ο στενός του κύκλος δεν φρόντισαν νωρίτερα να ενημερώσουν για τις προθέσεις του προέδρου να μεταφέρει την ΚΟ στις Σπέτσες.

Η απάντηση του Στ. Κασσελάκη στις επικρίσεις

O Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, απάντησε στις επικρίσεις με ένα tweet, στο οποίο αναφέρει ότι δεν πρόκειται για εκδρομή στις Σπέτσες, αλλά για τριήμερο εργασίας, ενώ κατηγορεί τα ΜΜΕ για bullying.

Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης @skasselakis
“Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έχω καλέσει τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες -που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική.
Είναι πολύ σημαντικό οι Βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο», όλοι είμαστε μία γροθιά.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα. Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για «εκδρομή», εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία.
Αυτά δε γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών. Προσωπικά, δε θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ. Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας, και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η Ενημέρωση Μητσοτάκη”.

Το e-mail της Θεοδώρας Τζάκρη για το τριήμερο στις Σπέτσες

Τους 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κάλεσμα Κασσελάκη στις Σπέτσες ενημέρωσε μέσω e-mail χθες το βράδυ η γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Στο e-mail ανέφερε στους βουλευτές ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους ενόψει αυτής της συνάντησης:

«Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι καλή χρονιά.

Ο Ιανουάριος είναι ένας πυκνός μήνας ενόψει και της προετοιμασίας του Συνεδρίου μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μου ανάθεσε ως Γραμματέα της ΚΟ να σας διαβιβάσω την πρόσκλησή του για τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιοποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος, προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων.

Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά, εκτός από τον τομέα οικονομικών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα».

Πως είναι η βίλα – αρχοντικό

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγόρασε το αρχοντικό στην περιοχή Κουνουπίτσα του νησιού πρόσφατα και μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή Live News, εκεί έκανε τις πρώτες διακοπές του στην Ελλάδα, μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ και τη μητέρα του.

Η βίλα του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες είναι -παραδοσιακά- μπλε και άσπρη- ενώ το πράσινο από τα δέντρα συμπληρώνει το τοπίο.

Στο εντυπωσιακό ακίνητο έγιναν μια σειρά από συναντήσεις τον περασμένο Αύγουστο που δρομολόγησαν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο τρίτος κατά σειρά ιδιοκτήτης του σπιτιού στις Σπέτσες. Το αγόρασε πριν από λίγα χρόνια και το αντίτιμο της αγοραπωλησίας δεν ανακοινώθηκε.