Τα όσα προηγήθηκαν από το φοβερό μακελειό και η διαφωνία, που είχε με την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας, για την οποία εργαζόταν επί 36 χρόνια, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τους λόγους, για τους οποίους ο Αιγύπτιος άρχισε να πυροβολεί στα γραφεία στη Γλυφάδα, σκοτώνοντας τρία άτομα πριν αυτοκτονήσει.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος, με το όνομα Αριστείδης Αντέλ Ελ Μπουράυ ή Άρης, όπως ήταν γνωστός, εργαζόταν επί δεκαετίες για την οικογένεια Καρνέση και φέρεται να απολύθηκε πριν από έναν χρόνο.

Για δεκαετίες ο 76χρονος μακελάρης εργαζόταν ως επιστάτης των σπιτιών της οικογένειας Καρνέση και ήταν άτομο της εμπιστοσύνης τους.

Σήμερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μπήκε στα γραφεία με το αυτοκίνητό του και, κρατώντας δύο όπλα, άρχισε να ψάχνει τα πρώην αφεντικά του, ανεβαίνοντας στους ορόφους του κτιρίου, για να τους σκοτώσει.

Τον έδιωξε η ιδιοκτήτρια από το  γραφείο

Ο Αιγύπτιος μπήκε, κατά πληροφορίες, στη ναυτιλιακή με τον σάκο που είχε τα όπλα. Πήγε στο γραφείο της ιδιοκτήτριας, όπου τσακώθηκαν έντονα και εκείνη τον πέταξε έξω από το γραφείο λέγοντας του να πάρει τα πράγματά του και να φύγει. Ο δράστης κλώτσησε την πόρτα, μπήκε στο γραφείο και την πυροβόλησε στο χέρι. Η ιδιοκτήτρια βρήκε καταφύγιο στο γραφείο του άνδρα της αδερφής της, που ήταν διευθύνων σύμβουλος.

Ο 76χρονος πυροβόλησε πρώτα εκείνον με την καραμπίνα. Παρενέβη ο πρώην καπετάνιος και εργαζόμενος της εταιρείας επιχειρώντας να τον αφοπλίσει και τον πυροβόλησε με περίστροφο. Στη συνέχεια πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο την ιδιοκτήτρια της εταιρείας στο κεφάλι.

Αφού σκότωσε τους τρεις, αναζητούσε την αδερφή της ιδιοκτήτριας που ήταν στον 2ο όροφο. Όταν εισέβαλλαν οι αστυνομικοί, ο δράστης ακόμη την αναζητούσε και μετά πήγε στο υπόγειο, όπου αυτοκτόνησε.

Του είχαν παραχωρήσει σπίτι αλλά τον έδιωξαν

Μάρτυρας του περιστατικού είπε στην εκπομπή T-live της Τατιάνας Στεφανίδου ότι η οικογένεια τού είχε παραχωρήσει ένα σπίτι όλα αυτά τα χρόνια να μένει από το οποίο τον εκδίωξε και, όπως ανέφερε, αυτό ήταν τον οδήγησε σήμερα σε αυτή την πρωτοφανή για την Ελλάδα αιματηρή επίθεση.

Σύμφωνα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο Αιγύπτιος φέρεται να είχε πάρει συγκεκριμένη θέση υπέρ της μίας πλευράς σε δικαστική διαμάχη της οικογένειας Καρνέση, με τις δύο αδελφές εναντίον του μεγαλομετόχου αδελφού τους. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι ο λόγος που απολύθηκε κο 76χρονος ήταν η στάση που πήρε στη διαμάχη αυτή, με τη θέση του υπέρ του ενός «στρατοπέδου».

Η διαμάχη των αδελφών για 325 εκ. δολάρια

Έναν χρόνο πριν από το μακελειό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση, στη Γλυφάδα, η ενδοοικογενειακή διαμάχη τους για το μοίρασμα των κερδών είχε πάρει τη δικαστική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Καρνέση, που βρήκε σήμερα τραγικό θάνατο στα 77 της χρόνια, και η 79χρονη αδελφή της, Δέσποινα, μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη Βλασάκη, που επίσης έπεσε νεκρός, είχαν καταθέσει αγωγή κατά του Σπύρου Καρνέση, προέδρου της European Navigation.

Στην αγωγή αυτή οι δύο αδελφές κατηγορούσαν τον αδελφό τους ότι μετακίνησε το ποσό των 325,25 εκατομμυρίων δολαρίων από κοινό λογαριασμό σε λογαριασμό δικής του εταιρείας.

Τα χρήματα, σύμφωνα με την αγωγή, μετακινήθηκαν στα τέλη του 2022 σε εταιρεία που είχε συστήσει λίγους μήνες νωρίτερα ο Σπύρος Καρνέσης. Οι δύο αδερφές του και ο γαμπρός του θεωρούν ότι τους ανήκουν τουλάχιστον τα 175 εκατ. δολάρια από τα χρήματα αυτά, με βάση τα εταιρικά ποσοστά τους.

Οι δύο πλευρές είχαν ανταλλάξει και εξώδικα, με τον 86χρονο Σπύρο Καρνέση να υποστηρίζει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία τού ανήκουν και ότι ο ίδιος ευεργετούσε τις αδελφές του και τον γαμπρό του, που, όπως ισχυριζόταν, ήταν υπάλληλοί του.

Μέχρι να ξεκινήσει η ενδοοικογενειακή διαμάχη, τα τρία αδέλφια συνεργάζονταν αρμονικά στην εταιρεία για περίπου 45 χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή «T-Live» του Alpha και την Τατιάνα Στεφανίδου, ο Αιγύπτιος επιστάτης, που προκάλεσε το μακελειό και αυτοκτόνησε, φέρεται να είχε κρατήσει συγκεκριμένη στάση υπέρ ενός στρατοπέδου και αυτός ήταν ο λόγος που η άλλη πλευρά τον εκδίωξε από τη θέση του.