Για τις ικανότητες της νεαρής πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που εγκατέλειψε εγκαίρως το μαχητικό Mirage στην Τανάγρα, μίλησε ο εν αποστρατεία αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, χαρακτηρίζοντάς την «φόβο και τρόμο των Τούρκων πιλότων».

Νωρίτερα σήμερα η 30χρονη έμπειρη πιλότος, με ακαριαία αντανακλαστικά, αφού αντιλήφθηκε το πρόβλημα των φρένων στο μαχητικό Mirage, ακολούθησε με ψυχραιμία αυτά για τα οποία είχε εκπαιδευτεί και ενεργοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, το οποίο λειτούργησε κανονικά.

Το περιστατικό συνέβη στις 13:50, καθώς το Mirage με την εκπαιδευόμενη πιλότο επέστρεφε στην Τανάγρα ύστερα από άσκηση με άλλα αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, όλα έγιναν στις 13:46. Κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, η υποσμηναγός εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Το αεροσκάφος M2000-5 βρίσκεται εκτός διαδρόμου και φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι ζημιές θα επισκευασθούν εντός της Μονάδας.