Η πρώτη διάψευση για τα δημοσιεύματα της “ΕΣΤΙΑΣ” και του “DOCUMENTO” σχετικά με δήθεν μήνυμα SMS της Μαρέβας συζύγου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται από τον δημοσιογράφο και εκδότη της ιστοσελίδας iefimerida Χρήστο Ράπτη.

Ο Χ. Ράπτης αναφέρει ότι είναι ψεύδος και αθλιότητα ο ισχυρισμός της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” ότι ο Μαρινάκης έδειξε το μήνυμα της Μαρέβας στον ίδιο και σε άλλους παριστάμενους στην εορταστική εκδήλωση του επιχειρηματία επ ευκαιρία της ονομαστικής γιορτής του.

Η ιστοσελίδα iefimerida γράφει σχετικά:

Με αφορμή  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» που τον εμπλέκει προσωπικά, ο εκδότης του iefimerida.gr κ. Χρήστος Ράπτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εκδότης της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης διέπραξε σήμερα, μια πολιτική και δημοσιογραφική αθλιότητα.

Σε ένα πρωτοσέλιδο δήθεν «ρεπορτάζ», αποκύημα της φαντασίας του, με τίτλο «Τό μήνυμα τῆς Μαρέβας στόν κ. Μαρινάκη: «Νά τά βροῦμε, ἄκου τούς Ὑπουργούς!», φτάνει στο σημείο να με εμπλέκει προσωπικά και να θίγει την υπόληψή μου.

Ισχυρίζεται ότι, ευρισκόμενος μαζί με άλλους συνδαιτημόνες στην οικία του Ευάγγελου Μαρινάκη, δήθεν ο επιχειρηματίας επέδειξε σε μένα και σε άλλους κάποια sms τα οποία – υποτίθεται – του έστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Είναι χυδαίο ψεύδος. Πρόκειται για υπαγορευμένη αθλιότητα, εντασσόμενη σε πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες εξυπηρετεί ο κ. Κοττάκης.

Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι θα προσφύγω σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, προκειμένου να προφυλάξω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου από τις αθλιότητες και τα ψεύδη του κ. Κοττάκη».

Τι έγραψε η “ΕΣΤΙΑ”

Η εφημερίδα “Εστία” κάνει λόγο για sms της Μαρέβας Μητσοτάκη προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη που ανέφερε «Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στον μεγαλοεπιχειρηματία για την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Στ. Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου. «Με εντολή του πρωθυπουργού στη συνάντηση-παγίδα οι τέως υπουργοί…», υπογραμμίζει η εφημερίδα