Υπάρχει μια τραγική κατάσταση με τις συμπεριφορές ανθρώπων, που είναι “ψεκασμένοι” είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος για τους 14 ιερείς που έλαβαν προειδοποίηση για να τεθούν σε αργία γιατί δεν εμβολιάστηκαν στη Ζάκυνθο.

Μερικοί από αυτούς και οι πιστοί που τους ακολουθούν έκαναν δύο διαμαρτυρίες έξω από το σπίτι του πετώντας τρικάκια (φέιγ βολάν), αποκάλυψε ο μητροπολίτης.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, σύμφωνα με την ertnews.gr, προειδοποίησε ότι θα θέσει σε αργία τους 14 ιερείς, που αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Μικρή ομάδα πιστών αντέδρασε πετώντας τρικάκια με κείμενο στο οποίο κατηγορούν τον μητροπολίτη για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες» και ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την απόφαση του Μητροπολίτη τους για τους ανεμβολίαστους ιερείς «σατανική»!

Χρυσόστομος: Συμπεριφορές ανθρώπων, που είναι “ψεκασμένοι”

Οι ιερείς στη Ζάκυνθο που αρνούνται τον εμβολιασμό και οι πιστοί που τους ακολουθούν έκαναν δύο διαμαρτυρίες έξω από το σπίτι του αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Σκληρή γλώσσα για τους ιερείς στην Ζάκυνθο που αντιδρούν στον εμβολιασμό χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος (πρώην Ζακύνθου), μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ο κ. Χρυσόστομος αποκάλυψε ότι οι συγκεκριμένοι ιερείς στη Ζάκυνθο στους οποίους δόθηκε διορία 10 ημερών για να εμβολιαστούν είχαν μεταβεί δύο φορές – μαζί με τους πιστούς που τους ακολουθούν – έξω από το σπίτι του προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Δεν βγήκα να τους μιλήσω… Υπάρχει μια τραγική κατάσταση με τις συμπεριφορές ανθρώπων, που είναι “ψεκασμένοι”. Να δείτε ότι τα ίδια θα κάνουν και με την απογραφή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ζήτησε να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους ιερείς.

«Όποιος μισθοδοτείται από το Δημόσιο να κάνει εμβόλιο» τόνισε χαρακτηριστικά και επιχειρώντας να εξηγήσει την στάση των «ιερέων αρνητών» είπε ότι το κάνουν για να τους γνωρίσει ο κόσμος γιατί δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους!

«Ποιος θα ελέγχει στις εκκλησίες;» σημείωσε αναφορικά με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα και τόνισε πως «είμαστε κοντά στην κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

«Είναι αδιανόητο να βλέπεις τον άλλον να πεθαίνει και να σφυρίζεις αδιάφορα», κατέληξε