Στην εισαγγελία Χανίων Κρήτης έχει διαβιβαστεί η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί σε βάρος 62χρονου εκπαιδευτικού που συνελήφθη χθες για άσκηση σωματική βίας κατά μαθητών.

Ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σωματικής βίας σε βάρος αδύναμων προσώπων, παράνομης βίας και απειλής κατ’ εξακολούθηση.

Η αρμόδια εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου του, να δοθεί αναβολή και να οριστεί τακτική δικάσιμος, προκειμένου να εκδοθεί και σχετική ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον κατηγορούμενο. Κατόπιν αυτού ο κατηγορούμενος πρόκειται να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Το αίτημα απερρίφθη, καθώς ο κατηγορούμενος έχει ήδη στα χέρια του παλαιότερη ψυχιατρική γνωμάτευση από ιδιώτη γιατρό, σύμφωνα με την οποία έχρηζε -πριν από ένα χρόνο, οπότε και εξετάστηκε- ψυχιατρικής βοήθειας.

Ο εκπαιδευτικός σε γυμνάσιο της ενδοχώρας των Χανίων, συνελήφθη μετά από καταγγελία της διευθύντριας και της ψυχολόγου του σχολείου για λεκτική, σωματική βία, καθώς και για προσβλητική συμπεριφορά κατά μαθητών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από αντιδράσεις γονέων και αναφορές για χαστούκια σε μαθητές από τον καθηγητή. Άμεσες ήταν οι ενέργειες της διεύθυνσης του σχολείου που απευθύνθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Έξι σοβαρά περιστατικά βιαιοπραγίας κατά μαθητών έχουν καταγγελθεί, εκ των οποίων για τα τέσσερα οι γονείς έχουν δηλώσει ότι δεν ζητούν την ποινική δίωξη του εν λόγω εκπαιδευτικού, αλλά την αποχή του από τον χώρο του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε και στο παρελθόν βιαιοπραγήσει σε βάρος μαθήτριας, για να ζητήσει στη συνέχεια συγνώμη από τους γονείς της αλλά και από την διευθύντρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, αφού εντοπίστηκαν στην κατοχή του κάποια από τα απολιθώματα βάδισης προγόνου του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκ. ετών, που είχαν κλαπεί από τον Τράχηλο Κισσάμου.