Σε κατεδάφιση της γέφυρας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού, προχώρησαν οι αρχές μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στη νέα ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, μετά την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς στο βυτιοφόρο που ανετράπη κάτω από την αερογέφυρα στον Ισθμό (στο 75,5ο χλμ.) χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκε και η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οχημάτων που βρίσκονταν και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Με το που έγινε το ατύχημα είχε εκδοθεί 112 απαγόρευσης εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο και προειδοποίησης για μεγάλες καθυστερήσεις.

Με την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν στις 23:00 τη διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό προσέγγισαν το σημείο ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου που ξεκίνησαν την εκτίμηση της κατάστασης στη γέφυρα.

Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.
Στο δε ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η γέφυρα έχει υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και για αυτό παρέμεινε κλειστό και αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

Στο σημείο επρόκειτο να μεταβούν το πρωϊ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων

Οι εργασίες καθαίρεσης έχουν ξεκινήσει ήδη με σφύρες και φορτηγά, και γι’ αυτό το ρεύμα της νέας εθνικής οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.

Για τον λόγο αυτό, στις επόμενες ώρες η Τροχαία θα διατηρήσει την παράκαμψη προς Κόρινθο και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα γίνεται αμφιδρόμηση στον κλάδο ανόδου προς Αθήνα, δηλαδή μια λωρίδα προς Ισθμό, μια ενδιάμεση buffer λωρίδα και δύο λωρίδες προς Αθήνα. Ο κλάδος ανόδου για την επιστροφή εκλογέων και εκδρομέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εκτροπή των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο κάτω από την αερογέφυρα του Ισθμού γίνεται: με έξοδο των οχημάτων από τη νέα εθνική οδό στη γέφυρα κόμβου Λουτρακίου και είσοδό τους ξανά στη νέα εθνική οδό στον κόμβο Επιδαύρου.

Επικράτησε χάος στην περιοχή

Μετά την ανατροπή βυτιοφόρου, που προκάλεσε διαδοχικές εκρήξεις, επικράτησε χάος στην περιοχή.

Στο Λουτράκι και στις γύρω περιοχές επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς δεν λειτουργούν οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού λόγω συντήρησης, ενώ έχει κλείσει και ο δρόμος του Αλεποχωρίου λόγω κατολίσθησης.

Μάλιστα, αργά το βράδυ στάλθηκε και μήνυμα από το 112,με το οποίο η Πολιτική Προστασία ενημέρωνε τους πολίτες για μεγάλες καθυστερήσεις. Η φωτιά κατασβέστηκε έπειτα από αρκετή ώρα, ενώ παραμένει σε παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου είχε απεγκλωβιστεί νωρίτερα σώος, χωρίς να έχει εγκαύματα. Έφερε όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγο μετά τις 23:00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.