Άκαρπες παραμένουν ως τώρα οι έρευνες για τον δημοσιογράφο – παρουσιαστή του BBC Mάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από χθες στο νησί της Σύμης.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε βγει χθες για πεζοπορία, ωστόσο δεν επέστρεψε στο σπίτι όπου διέμενε με τη σύζυγό του, Κλερ Μπέιλι. Η γυναίκα κάλεσε τις Αρχές και από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες μόνο εύκολες δεν είναι και ένα στοιχείο που τις κάνει πιο δύσκολες είναι πως ο παρουσιαστής δεν είχε μαζί του κινητό, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν το στίγμα του.

Οι Αρχές προσπαθούν να ερευνήσουν τη διαδρομή την οποία ακολούθησε τη νύχτα, μήπως και βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει στις έρευνές τους.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου, απ΄όπου έφυγε ο παρουσιαστής του BBC.

Η είδηση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου του BBC έχει γίνει πρώτο θέμα σε πολλά κορυφαία ειδησεογραφικά σάιτ της Βρετανίας.

Στη Mirror μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επιβεβαιώνοντας πως οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα κάτι αξιόλογο.

«Βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή του Πεδίου της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 το μεσημέρι και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Ζητήσαμε τώρα από την πυροσβεστική να συνδράμει στην επιχείρηση, σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του… Κανένα απολύτως, και αυτό σημαίνει ότι για εμάς, τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται» είπε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Αρκετοί είναι αυτοί που πηγαίνουν με τα πόδια από τον Άγιο Νικόλαο στο Πέδι, ακολουθώντας το μονοπάτι με τις κόκκινες στρογγυλές σημάνσεις επάνω στις πέτρες.Η διαδρομή υπολογίζεται σε περίπου 20 λεπτά.

Δήμαρχος Σύμης: «Έχουμε χτενίσει την περιοχή, όλα είναι ανοιχτά»

Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο νησί, έπειτα από την εξαφάνιση του 67χρονου, έχοντας επιστρατευτεί επίγεια κι εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του.

Μάλιστα, σημειώνει πως όλες οι δυνάμεις έχουν «χτενίσει» την περιοχή ήδη και συνεχίζονται οι έρευνες, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

«Σε όλο το νησί επικρατεί αναστάτωση. Αυτή τη στιγμή είναι εδώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και εθελοντές. Γίνονται αναζητήσεις από ξηρά και αέρα με πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερο και drone. O παρουσιαστής του BBC και γιατρός είναι εδώ και λίγες ημέρες στη Σύμη και από εχθές το βράδυ αγνοείται. Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Επέστρεψε από την παραλία στο Πέδι με τα πόδια από περιπατιτικό μονοπάτι και από τότε αγνοείται. Έχουμε “χτενίσει” ήδη μία φορά την περιοχή εχθές το βράδυ και αυτή την ώρα διεξάγουμε νέες έρευνες για τον εντοπισμό του. Ακόμα είναι πολύ νωρίς να πούμε τι έχει συμβεί καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», ανέφερε ο δήμαρχος Σύμης.