Επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι (Τρίτης) στην περιοχή Αρόη, στην Πάτρα και έφτασε στο Γηροκομείο και κοντά σε σπίτια, ενώ απείλησε και το νοσοκομείο “Καραμανδάνειο”.

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, η φωτιά δεν είχε ενεργό μέτωπο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρνουν εντός δύο ωρών να θέσουν υπό έλεγχο αυτή την επικίνδυνη πυρκαγιά, που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη, δηλαδή δάσος και αστικό ιστό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ από Πάτρα και 2 από περιφέρεια Πελοποννήσου (σύνολο 32 δασοκομάντος), 80 πυροσβέστες με 38 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Οι καπνοί ήταν έντονοι και δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση, καθώς οι φλόγες έφθασαν κοντά στα σπίτια.

To Οpen μετέδωσε πλάνα όπου ένα κτίριο καιγόταν, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν, σε κοντινή απόσταση από το “Καραμανδάνειο”, ενώ σύμφωνα με τον ρεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο, από την φωτιά έχει καεί και ένα αυτοκίνητο.

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, το οποίο έχει εκκενωθεί από τους μικρούς ασθενείς, λόγω της φωτιάς.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφτασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας».

Επίσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας ανέφερε πως όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το “Καραμανδάνειο” νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης.

Φωτιά και μέσα στο κτίριο

Ο γιατρός, τόνισε για την φωτιά πως έφτασε στον προαύλιο χώρο και πιθανότατα από κουκουνάρι έφτασε στην ταράτσα και τον τρίτο όροφο.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός .

Η φωτιά είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο και να επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες.