Ο τρόπος με τον οποίο κρατούσε σε ερωτική ομηρία την 14χρονη και άλλες αποκρουστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης του αστυνομικού – προπονητή βόλεϊ, ο οποίος συνελήφθη για βιασμό ανήλικου κοριτσιού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από την ανακοίνωση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με το δελτίο, ο αστυνομικός συνελήφθη χθες και κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το θύμα είναι μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στη Λέσβο και είναι αρχιφύλακας με τα αρχικά Μ.Ε., ηλικίας 53 ετών, ενώ το θύμα είναι μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, γεννηθείσα το 2008 (14 ετών σήμερα).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη δικογραφία γίνονται λεπτομερείς περιγραφές των πράξεων του αστυνομικού, ακόμη και των ακραίων σεξουαλικών στιγμών με συγκαλυμμένες λέξεις, σε βαθμό, που όσα γράφονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες θα μπορούσαν να αναφέρονται σε πορνοταινίες.

Δημοσιογραφικοί και νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι μάλλον δεν χρειάζονταν όλες αυτές οι λεπτομέρειες και προσθέτουν ότι καλά θα έκαναν οι αστυνομικές υπηρεσίες να είναι πιο προσεκτικές.

Είναι ενδεικτικό το σημείο της δικογραφίας, που αναφέρει επί λέξει:

“Της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και με απότομη κίνηση, την έστρεψε με τρόπο ώστε η τελευταία να έχει στην πλάτη της τον Μ.Ε.. Στη συνέχεια, της κατέβασε το σορτσάκι και το εσώρουχο και τοποθέτησε το γεννητικό του όργανο, χωρίς προφυλακτικό, στον κόλπο της, ενώ παράλληλα επιχείρησε ανεπιτυχώς παρά φύσιν (σ.σ. δηλαδή πρωκτική) διείσδυση».

Ειδικά αυτό το απόσπασμα του κειμένου της δικογραφίας προκαλεί αντιδράσεις και σάλο τόσο κατά των συντακτών του διαβιβαστικού της δικογραφίας, όσο και κατά των δημοσιογράφων, που παραθέτουν όλες τις λεπτομέρειες.

Στη δικογραφία επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης σε ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ, «από το φθινόπωρο του 2021 τότε που το κοριτσάκι ήταν κάτω των 14 ετών και μέχρι προ ημερών ο προπονητής βόλεϊ Μ.Ε. σωματείου, στο οποίο συμμετείχε η ανήλικη, ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη».

Όπως προκύπτει, οι γονείς των κοριτσιών της ομάδας βόλεϊ τον είχαν εμπιστευτεί, ώστε εκείνος να μεταφέρει τα κορίτσια στα σπίτια τους, μετά το τέλος των προπονήσεων.

Άρχισε με θωπείες σε δασώδη ερημική τοποθεσία

«Από τον Ιανουάριο του 2022 και έπειτα ο Μ.Ε. άρχισε να θωπεύει την ανήλικη στο μηρό, μέσω στο αυτοκίνητό του, τόσο κατά τη διαδρομή από τον χώρο των προπονήσεων προς την οικία της, όσο και σε δασώδη ερημική τοποθεσία, ενώ φρόντιζε να κρατάει τελευταία την ανωτέρω ανήλικη στο αυτοκίνητό του» αναφέρεται στη δικογραφία.

Όπως τονίζεται, «από τον Φεβρουάριο, θώπευε σχεδόν μετά από κάθε προπόνηση, δηλαδή τρεις φορές την εβδομάδα το χειμώνα και τέσσερεις φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι την κοπέλα στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, κατέβαζε το παντελόνι του, έβγαζε το δικό του γεννητικό όργανο και ζητούσε από την ανήλικη να το αγγίζει μέχρι αυτός να ολοκληρώσει. Ήταν δε, πάντα πρόστυχος σε αυτά που της έλεγε, όπως για παράδειγμα “θέλω να σε γα@@@ω».

 Την ακινητοποίησε και τη βίασε σε ερημική τοποθεσία

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τους τελευταίους περίπου δυο μήνες της είχε ζητήσει επανειλημμένα να προβεί σε στοματικό έρωτα. Η τελευταία φορά ήταν οκτώ μέρες πριν τη σύλληψή του, στις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, «πριν από περίπου 20 μέρες ο Μ.Ε. οδήγησε την ανήλικη σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και με απότομη κίνηση, την έστρεψε με τρόπο ώστε η τελευταία να έχει στην πλάτη της τον Μ.Ε.. Στη συνέχεια, κράτησε ακινητοποιημένο το κορίτσι, που δεν είχε πρότερη σεξουαλική εμπειρία, όπως αναφέρεται και του ζητούσε να σταματήσει. Ωστόσο προχώρησε και ολοκλήρωσε την πράξη του βιασμού. .

Επιβεβαιώθηκε ότι θώπευσε και άλλη κοπέλα

Στη συνέχεια, της έδωσε ένα ψεύτικο προφίλ του στο Facebook μέσω του οποίου της έστελνε καθημερινά μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ την πίεζε να του αποστείλει βίντεο και γυμνές φωτογραφίες.

Η ανήλικη είπε στη ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ ότι ήταν πολύ εκδηλωτικός και με άλλα κορίτσια και πως είχε αγγίξει στο μηρό και μια άλλη κοπέλα, συναθλήτριά της. Η δεύτερη ανήλικη εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και επιβεβαίωσε όσα ανέφερε η πρώτη.

Η οικογένεια ζήτησε την ιατροδικαστική εξέταση της 14χρονης σήμερα κοπέλας.