Στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προχώρησε χθες το λιμενικό σώμα, μετά τα βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ένας 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος, καθώς και δύο άλλοι ναυτικοί.

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο. Επίσης αναμένεται και οι τέσσερις να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Ο 36χρονος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο πλοίο, αλλά κατέβηκε για λίγο και βγήκε έξω. Όταν προσπάθησε να επανέλθει το πλοίο είχε λύσει κάβους για να αποπλεύσει. Ο άτυχος νεαρός εμποδίστηκε, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε, καθώς τα απόνερα του πλοίου κάλυψαν αμέσως το σώμα του και ήταν αδύνατο να κολυμπήσει και να σωθεί.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Ανακοίνωση της εταιρείας

Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ακούστηκε από τα μεγάφωνα προς ενημέρωση των επιβατών του πλοίου.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Θλίψη εκφράζει ο Βαρβιτσιώτης

“Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών” τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media δείχνουν τον 36χρονο να προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο και να διαπληκτίζεται με άτομα από το πλήρωμα, καθώς δεν τον άφηναν να εισέλθει, αφού είχε δοθεί το σήμα του απόπλου, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Παρά ταύτα η συμπεριφορά του πληρώματος κρίνεται απάνθρωπη, δοθέντος ότι δεν γνώριζαν τους λόγους για τους οποίους ο 36χρονος πήγε να επιβιβαστεί στο πλοίο την τελευταία στιγμή.