Αγανάκτηση, φρίκη και οργή προκαλεί η περίπτωση του 35χρονου youtuber που διατηρούσε προφίλ στα social media στο οποίο έδειχνε σε απευθείας μετάδοση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ΑμεΑ, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και να παραπεμφθεί για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, φέρεται να διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε απευθείας σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα.

Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online…

Σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με την εκμετάλλευση την οποία βίωναν μοιράστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δύο από τα θύματα του youtuber.

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα, με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… “δωρεές με παραγγελία” (π.χ. “καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει” κ.ο.κ.) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί. Το χειρότερο είναι ότι έδινε αλκοόλ σε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις έβαζε να χορεύουν προκλητικά και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο», σημείωσε ο ένας από τους δύο άνδρες.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε “θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο”. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά. Έχει χτυπήσει και εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Όλα όσα βλέπατε γίνονταν στο σπίτι του συλληφθέντος, όπου είχαν έρθει και πολλά διάσημα πρόσωπα», τόνισε ο άλλος άνδρας που δήλωσε θύμα του youtuber.