Φονική συμπλοκή ανάμεσα σε Αλβανούς βαρυποινίτες σημειώθηκε, κατά πληροφορίες, περίπου στη 1.00 το μεσημέρι, στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ένας νεκρός και ένας τραυματίας από μαχαιριές. Η συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε στην 4η πτέρυγα, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, καταδικασμένοι κυρίως για ανθρωποκτονίες, ληστείες και άλλα βαριά αδικήματα.

Στη συμπλοκή φέρονται να ενεπλάκησαν Αλβανοί κρατούμενοι. Το άτομο που κατά πληροφορίες έχει χάσει τη ζωή του είναι 35χρονος από την Αλβανία και φέρεται να ήταν έγκλειστος για δύο ανθρωποκτονίες.

Συγκεκριμένα το θύμα είναι ο Αλφόνς Ντότσι, ο οποίος το 2017 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας στη Δυτική Αττική, ενώ σε άλλη ληστεία είχε χτυπήσει με όπλο μια ηλικιωμένη στο κεφάλι, η οποία κατέληξε.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2018, είχε αποδράσει στον Πειραιά λίγο πριν την επιβίβαση κρατουμένων σε πλοίο με σκοπό τη μεταγωγή τους σε φυλακή της Κρήτης. Δύο ημέρες μετά τον εντόπισαν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου είχαν κάνει επέμβαση τα ΕΚΑΜ.

Ο τραυματίας -45χρονος κρατούμενος από το Κόσοβο– μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Θριάσιο νοσοκομείο, με τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τραυματίας είναι έγκλειστος για διακίνηση ναρκωτικών.

Για αρκετή ώρα μετά το περιστατικό η κατάσταση ήταν τεταμένη στην 4η πτέρυγα των φυλακών και αναμενόταν επιχείρηση από ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες.