Την τελευταία ώρα θα μπει στο Στρατόπεδο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για να παρουσιαστεί ως φαντάρος και να υπηρετήσει επί 20 μέρες.

Μαζί με την βουλευτη Γιώτα Πούλου με την οποία πριν λίγες μόλις ημέρες βρέθηκαν στη Βοιωτία θα κάνει βόλτα στην πόλη και πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου θα μιλήσει σε συγκέντρωση νωρίς το μεσημέρι.

Το αργότερο μέχρι τις 4 το απόγευμα ο κ. Κασσελάκης θα έχει μπει στο στρατόπεδο για να παραλάβει την στολή παραλλαγής από την αποθήκη ιματισμού.

Ήδη πάντως υπάρχουν σχετικές προετοιμασίες στη Θήβα για να κάνουν όσο το δυνατό πιο ευχάριστη τη διαμονή του κ. Κασσελάκη στο στρατόπεδο με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζει και τα σχετικά καλούδια που θα πάρει μέσα στο στρατόπεδο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συνέντευξη στον ΑΝΤ 1 για τα οικονομικά

Σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στη Θήβα για να ξεκινήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για την οικονομία, στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές αλλά και το πόθεν έσχες του και την επίμαχη ιστορία με τα αστακοκάραβα.

Σχετικά με την οικονομία είπε ότι θα προχωρήσει σε μείωση του ποσοστού των μερισμάτων, που εισπράττουν οι μέτοχοι από μεγάλες επιχειρήσεις, αύξηση της φορολογίας εταιρειών και παρόχων ενέργειας, όπως επίσης και των τραπεζών, με ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης

“Πρέπει να αλλάξει η υποχρεωτική θητεία. Ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός”, είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι είναι ανήθικος ο μισθός των 7,82 ευρώ που παίρνουν οι στρατιώτες.

“Θέλω την πατριωτική Αριστερά που θα μπορεί να διαχειριστεί την ανοιχτή αγορά”, ανέφερε.

Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: “Η εικόνα για τις εταιρείες στις οποίες συμμετείχα είναι ξεκάθαρη. Δεν έχω αυτή τη στιγμή ενεργές εταιρείες στο όνομά μου”.

“Η ΝΔ έχει μισό δισ. ευρώ χρέος. Ρωτήστε τον κ. Μητσοτάκη πώς πληρώνει τους συνεργάτες του”, είπε.

“Μπήκα στην αρένα, για να καλυφθεί το πολιτικό κενό μετά τις τελευταίες εκλογές”, ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Η οικογένειά μου ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ. Ο παππούς μου ανήκε στο ΚΚΕ. Η οικογένειά μου δεν άγγιξε ποτέ τον χώρο της Δεξιάς”, επισήμανε.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός που έκανε λάθη και είχε τα κότσια να κάνει την αυτοκριτική του. Διέψευσε για μία ακόμα φορά πως ο Αλέξης Τσίπρας τον “φύτεψε” στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη είπε πως χαίρουν της εμπιστοσύνης του.

“Ευπρόσδεκτη η αμφισβήτηση αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές. Θα ξανακερδίσω. Πάω στις εθνικές εκλογές, για να κερδίσω τον Μητσοτάκη”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές.