Ελλιπή σίτιση και αναρρόφηση διαπίστωσε ο ιατροδικαστής για το τεσσάρων μηνών βρέφος στο Διδυμότειχο, που πριν από μερικές ημέρες διακομίστηκε ε νεκρό στο νοσοκομείο από τους γονείς του.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα το πόρισμα του ιατροδικαστή για την υπόθεση, στο βρέφος διαπιστώθηκε εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό, αλλά και ότι ήταν υποσιτισμένο.

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι το άτυχο βρέφος ήταν αδελφάκι κοριτσιού, που το 2019 είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο παρουσιάζοντας εικόνα ακραίας παραμέλησης, με τραύματα από δαγκωματιές ποντικιών. Η επιμέλεια του παιδιού είχε αφαιρεθεί τότε από τους γονείς του, με το παιδάκι να παραμένει μέχρι και σήμερα σε ίδρυμα.

Όπως ανέφερε κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμότειχου η ίδια δεν είχε λάβει κάποια ενημέρωση για την υπόθεση του βρέφους, ούτε για την νεότερη εγκυμοσύνη της γυναίκας, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει μετά από το περιστατικό με το προηγούμενη παιδί της οικογένειας.

Διδυμότειχο: «Οι πελάτες μου δεν κατηγορούνται για κάτι», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

«Το συγκεκριμένο παιδάκι είναι το τέταρτο της οικογένειας. Η μητέρα αυτή τη στιγμή είναι 21 ετών. Το πρώτο παιδί ευτυχώς το προλάβαμε, είναι καλά, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Το ένα παιδί είναι σε μία δομή, τα άλλα δύο ζουν με την οικογένεια. Οι γονείς και οι δύο είχαν πάει κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, αθωώθηκαν για διάφορους λόγους για τη συγκεκριμένη περίπτωση», ανέφερε από την πλευρά του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Βουλγαρίδης.