Την αποθέωση από όλους τους Έλληνες, που παρακολούθησαν την τεράστια επιτυχία γνώρισε  η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μετά το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

Η Ελλάδα υποκλίνεται μπροστά στην 38χρονη αθλήτρια από την Καρδίτσα, που απέδειξε ότι με την δύναμη της ψυχής όλα μπορούν να γίνουν.

Η Ελληνίδα αθλήτρια μέσα σε τέσσερις ημέρες κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλιο στο Μόναχο. Μετά το χρυσό στα 35 χλμ. βάδην, σήμερα, Σάββατο 20 Αυγούστου, κέρδισε και στα 20 χλμ. βάδην, ένα επίτευγμα ιστορικό.

Όπως ήταν λογικό, οι συναθλητές και οι συναθλήτριές της αλλά και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής τής επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο ξενοδοχείο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δε, πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο με ένα ποτήρι μπύρα, το οποίο, όπως είπε, της χρώσταγε ο προπονητής της

Μετά το τέλος του αγώνα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη εξήγησε: «Ήξερα πως είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα εγώ να μπω στα 20 χλμ. από τον προπονητή μου, γιατί πίστευα σε μία γρήγορη κούρσα. Έκανα ατομικό ρεκόρ και μπορούσα και το πανελλήνιο, αλλά δεν κατάλαβα πόσο κοντά ήμουν».

Για την τακτική που ακολούθησε στον αγώνα:

«Οι κοπέλες οι άλλες ανέβαζαν ρυθμό συνεχώς και μετά από λίγο έπεφταν. Εγώ έμενα σταθερή, αυτή ήταν η διαφορά. Τις περίμενα. Ήξερα ότι θα μου έρθουν. Είναι θέμα τακτικής. Θέλουν υπομονή τα χιλιόμετρα. Εγώ την είχα. Έμεινα πίσω, δεν βιάστηκα. Είχαν τον ρυθμό μου και στο τέλος μπορούσα να ανεβάσω, γιατί ήμουν ξεκούραστη. Οπότε έκανα τα τελευταία έξι χιλιόμετρα την επίθεσή μου».

Για την απόφασή της να κατέβει στον αγώνα:

«Την δεύτερη μέρα ήμουν καλύτερα. Θα μπορούσα να ήμουν στην δεκάδα. Θα ήταν ότι είχα ονειρευτεί να είμαι στην δεκάδα σε τέτοιο αγώνα μετά από τέσσερις μέρες. Όταν ήμουν στην εφτάδα, ένιωθα ακόμα καλύτερα και ξεκούραστη. Κοιτούσα συνεχώς δεξιά, αριστερά, έβλεπα ότι άρχισαν να κουράζονται. Ήταν μεγάλη μου χαρά που ήταν σήμερα εδώ όλη η ομάδα μου».

Για τις αμφιβολίες στην απόφαση αυτή:

«Και οι δύο είχαμε τις αμφιβολίες μας. Του είπα ότι θέλω να κατέβω και πως αισθάνομαι πως ήδη έχω επανέλθει. Όχι βέβαια στο 100%. Αλλά είναι 60-70% σίγουρα. Οπότε αν σήμερα είχα επανέλθει θα γινόταν κάτι παρόμοιο, αλλά δεν πίστευα πως θα είμαι στα μετάλλια».

Για τα συναισθήματά της μετά απ’ όλα αυτά και την διαχείρισή τους:

«Είναι δύσκολη η διαχείριση. Έχω τα δικά μου συναισθήματα, του προπονητή μου και της οικογένειάς μου. Πρώτα θα κοιτάξω αυτά και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ τον κόσμο που με έβαλε στην καρδιά του. Δεν έτρεχα μόνη μου εδώ σήμερα. Έλαβα πολλά μηνύματα, με έχουν συγκινήσει πάρα πολύ, έτρεξα για όλους όσους με πίστευαν. Να μην το βάζουν ποτέ μα ποτέ κάτω».

Για την βροχή που είχε στον σημερινό αγώνα:

«Αγάπω τους αγώνες με βροχή. Μόλις είδα τον καιρό χάρηκα πάρα πολύ, ήξερα πως είναι η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θέλει καλύτερη διαχείριση, άλλους ρυθμούς, περισσότερη συγκέντρωση, να ακούω τον κόουτς 100%. Σήμερα ξέκλεψα και λιγάκι. Πήραν την ευθύνη πάνω μου και ξεκίνησα λίγο πιο νωρίς την επίθεση. Μου έλεγε μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο έχεις ακόμη, αλλά εγώ ήθελα τη νίκη».

Για την μπύρα που της χρωστάει ο προπονητής της:

«Έχω ζητήσει μία μπύρα που μου χρωστάει ο προπονητής μου. Την έχω ζητήσει, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη. Ο προπονητής μου είναι στήριγμά μου. Χαίρομαι πολύ που τον έχω πάντα δίπλα μου. Δεν μου έχει χαλάσει χατίρι. Όποτε του έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα με αφήνει. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο πολύ την αγαπώ. Για αποκατάσταση, όχι για τίποτε άλλο».

Για τους επόμενους στόχους της:

«Έχουμε στόχους. Πάμε έναν έναν. Πάμε πρώτα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μετά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας που τον θέλουμε και οι δύο παρά πολύ. Είναι στους στόχους μας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τότε, αλλά θα τον κυνηγήσουμε».

Το μήνυμά της για τον κόσμο:

«Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη του κόσμου. Ήταν δίπλα σήμερα, με παρακολουθούσε από την τηλεόραση. Το ξέρω ότι ήταν εκεί. Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω, ακόμη και για να κερδίσω».

Κοντά στην προσπάθεια της Ντρισμπιώτη δεν βρέθηκαν μόνο τα μέλη της ελληνικής ομάδας, αλλά και πολλοί Έλληνες που ζουν στο Μόναχο. Η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα μοίρασε αρκετά αυτόγραφα, ενώ βγήκες πολλές φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν να τη συγχαρούν».

«Όλοι θα βλέπουν βάδην τώρα».

Στον διπλό θρίαμβο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου αναφέρεται το επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, με την ίδια να δηλώνει «όλοι θα βλέπουν βάδην τώρα».

Το δημοσίευμα του ΣΕΓΑΣ για την Αντιγόνη, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 35 χλμ. όσο και στα 20 χλμ. βάδην:

«Το πρώτο μήνυμα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα social media, μετά την τέταρτη θέση στο Όρεγκον, έλεγε: “Δεν ξέρω πως θα τελειώσει η ιστορία μου, αλλά σίγουρα δε θα γράψει πουθενά, τα παράτησε”.

Λίγες μόλις εβδομάδες από εκείνο το μήνυμα, η ιστορία έγραψε πως η Ντρισμπιώτη αποτελεί μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, και μία από εκείνες που δεν τα παράτησαν ποτέ .

Η 38χρονη αθλήτρια απέδειξε περίτρανα πως πέρα από ικανότητα και σωστή προπόνηση έχει και φοβερά ψυχικά αποθέματα, αλλά και θέληση. Λίγα μόλις 24ωρα από τη νίκη της στα 35χλμ. βάδην επικράτησε και στα 20χλμ. βάδην γράφοντας το πρώτο νταμπλ Έλληνα αθλητή στην ιστορία οποιασδήποτε μεγάλης διοργάνωσης.

“Έτσι είμαι εγώ, δεν αφήνω τα πράγματα στη μέση, δε θέλω να τα αφήνω, ακόμη κι αν συμβεί κάτι. Δε θέλω να αισθανθώ ότι τα παράτησα. Πριν από ένα χρόνο αμφισβητήθηκα για τη νίκη στο κύπελλο, ότι κέρδισα σε ένα άδειο αγώνισμα. Τους ευχαριστώ πολύ για εκείνη την αμφισβήτηση. Τους απέδειξα σήμερα πως δεν ήταν άδειο το αγώνισμα, αλλά ήμουν εγώ ικανή να το κερδίσω”, είπε η αθλήτρια και αναφέρθηκε στην απόφαση της συμμετοχής σε δύο αγωνίσματα:

Εγώ δεν άλλαξα ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα

“Πριν έρθουμε εδώ ζήτησα από τον προπονητή μου να με δηλώσει και στα δύο, ωστόσο δεν ήξερα πως ήταν με τέσσερις ημέρες διαφορά. Ο λόγος που το έκανε εκείνος ήταν για να μελετήσει τις λίστες και να δει σε ποιο αγώνισμα θα είμαι σε θέση να πάω καλύτερα. Μέσα στις ημέρες που είχα να ξεκουραστώ μετά το 35άρι άρχισα να νιώθω καλύτερα. Δεν ήξερα πως θα τα πάω σε αυτή την κούρσα. Θεωρούσα σίγουρα πως μπορώ να είμαι μέσα στην δεκάδα, ήθελα να τερματίσω οπωσδήποτε. Έβλεπα στην πορεία πως η κούρσα ήταν πολύ περίεργη, είχε διακυμάνσεις, εγώ δεν άλλαξα ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι υπόλοιπες αθλήτριες πήγαιναν πάνω και κάτω. Σήμερα τραβήξανε μπροστά, η μία τράβαγε την άλλη, η μία δεν άφηνε την άλλη να περάσει μπροστά. Εγώ απλά τσέκαρα τις υπόλοιπες να δω τι θα κάνουν και περίμενα. Ήξερα πως η Πολωνή δεν θα κερδίσει. Ένιωθα δυνατή. Το πρωί όταν ξύπνησα και είδα την βροχή, είπα…είναι η μέρα μου σήμερα. Μου αρέσει η βροχή, η ζέστη μας ταλαιπωρεί”.

Η Ντρισμπιώτη συμμετείχε στον αγώνα δίχως πίεση και κατάφερε όχι μόνο να πετύχει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά να ευχαριστηθεί τη συμμετοχή της.

“Χάρηκα τον αγώνα πάρα πολύ. Δεν είχα πίεση. Μπήκα να περάσω καλά, ήταν σημαντικό που είδα τόσα πολλά άτομα από την ομάδα. Είπα θα γίνει χαμός σήμερα. Όλη η Ελλάδα θα βλέπει βάδην τώρα. Χαίρομαι που έχω βάλει ένα μικρό λιθαράκι, ώστε το αγώνισμα μας να αλλάξει στην Ελλάδα. Το κλίμα εδώ ήταν απίθανο, ο κόσμος το ξέρει το αγώνισμα. Όλες οι χώρες το θαυμάζουν, δεν έχει σχέση με εμάς. Θεωρώ πως αυτό θα αλλάξει κι εδώ σιγά, σιγά”,

Η αθλήτρια με το σημερινό της χρόνο έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο του 2023 στα 20χλμ. βάδην, ενώ βρέθηκε πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο είναι 1.28.58 και ανήκει στην Αθηνά Παπαγιάννη από το 2004.

“Στη διάρκεια της κούρσας δεν είχα καθόλου το μυαλό μου στο ρεκόρ. Δεν έκανα τους υπολογισμούς μου για το ρεκόρ. Αν μου είχε πει κάποιος ότι είμαι τόσο κοντά θα έκανα ένα σπριντάκι στο τέλος και θα το πετύχαινα. Δεν πειράζει, είδα ότι το έχω στα πόδια. Ήθελα κάτω από το κάτω από 1.30 και το έκανα. Έκανα παράλληλα και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, κατέληξε.