Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021
Αρχική Ελλάδα Υποδοχή του Αγίου Φωτός με ευλάβεια και διανομή με 12 πτήσεις σε...

Υποδοχή του Αγίου Φωτός με ευλάβεια και διανομή με 12 πτήσεις σε όλη την Ελλάδα

Σε μια σεμνή τελετή και με ευλάβεια θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός σήμερα το απόγευμα,  Μεγάλου Σαββάτου, υπό τις συνθήκες της πανδημίας, αλλά σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος θα μοιραστεί στις μητροπόλεις όλης της χώρας με ειδικές πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής που μεταβαίνει το πρωί του Μ.Σαββάτου, στα Ιεροσόλυμα και θα παραστεί στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Η ελληνική αποστολή, αναμένεται να είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες των ορθοδόξων χωρών που θα παραλάβει το Άγιο Φως.

Η άφιξη του VIP αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι προγραμματισμένη για τις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Εν συνεχεία και με έξοδα δυο αεροπορικών εταιρειών, μια μικρή «μοίρα» δώδεκα πολιτικών αεροσκαφών, θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα και σε άλλες εννέα πόλεις ανά την επικράτεια.

«Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Υπενθύμισε δε ότι προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις με τις Ισραηλινές αρχές:
«Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές αρχές είχαν κάποια δεδομένα, όπως και πέρυσι, που έλεγαν ότι και πάλι δεν θα μπορούσαμε να πάμε και θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να πάρει το Άγιος Φως. Μετά από πιέσεις μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν», τόνισε ο υφυπουργός.