Οι υποψίες της ΝΔ για υποκίνηση επεισοδίων ενόψει των παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκιάζουν τις εκδηλώσεις.

Δυστυχώς τα κόμματα δείχνουν ότι είναι δύσκολο να ομονοήσουν ακόμα και μπροστά στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, την ώρα, που οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη να αισθανθούν αυτές τις μέρες την υπερηφάνεια και την τιμή, που οφείλουν να δείξουν απέναντι στις θυσίες των προγόνων για την ελευθερία.

Νέα Δημοκρατία για υποκίνηση από ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων “αγανακτισμένων” και μπαχαλοποίησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Οι δεκαετίες και οι ηγεσίες τους αλλάζουν, αλλά επιμένουν στις ίδιες καταδικασμένες συνταγές. Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν. Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: Συνταγή λάσπης και συκοφαντίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης, απάντησε σε όσα υποστήριξε νωρίτερα η ΝΔ, η οποία κατηγόρησε «τον μηχανισμό των υπογείων της Κουμουνδούρου» για υποκίνηση επεισοδίων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς αναφέρει πως η κυβέρνηση επέστρεψε στη συνταγή της λάσπης και της συκοφαντίας κατά του κόμματος, ενώ την καλεί να καταθέσει τα «δήθεν στοιχεία» στη δικαιοσύνη αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ «θα ζητήσει από τον αρμόδιο εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Υπό το κράτος πανικού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πέταξε σήμερα το προσωπείο της δήθεν προοδευτικής κεντροδεξιάς και επέστρεψε στις παλιές και αλησμόνητες συνταγές του δεξιού παρακράτους: λάσπη και συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δήθεν υποκίνηση επεισοδίων στις εθνικές παρελάσεις…

»Όταν το κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών σκοντάφτει στην άκαμπτη βούληση των συγγενών για απόδοση δικαιοσύνης, η ΝΔ περνάει στην επόμενη πίστα και εξαγγέλλει προβοκάτσιες για να αλλάξει την ατζέντα.

»Δεν θα της περάσει. Την καλούμε να καταθέσει άμεσα στη δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται.

»Αν δεν το πράξει, ζητούμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων».