Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην Βουλή μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι «τηρήσαμε…

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην Βουλή μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι «τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία» και ότι δεν θ’ ανεχτεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης».

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε, μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.Η συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης

Το βανάκι των δύο τρομοκρατών σταμάτησε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα λίγα δευτερόλεπτα πριν την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε.

Στη συνέχεια φαίνεται ένας εκ των δύο δραστών να κατευθύνεται γρήγορα προς την πύλη του υπουργείου, ενώ ο δεύτερος πηγαίνει στο πίσω μέρος του οχήματος και εξαπολύει ρουκέτα με ένα αντιαρματικό όπλο τύπου LAV.

Από αυτό προέρχεται και η μεγάλη έκρηξη που διακρίνεται στο βίντεο:

 

 

 

Το άρθρο Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία-Ερντογάν: «Οι τρομοκράτες δε θα πετύχουν ποτέ τον στόχο τους» εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.