Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές, πραγματοποιώντας έρευνες με στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα στην περιοχή Παπάγου της Αθήνας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας τόσο έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, που ενδεχομένως έχουν καταγράψει το δρομολόγιο των δραστών.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 00:45, όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ εναντίον της σκοπιάς των φρουρών, που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της πρόεδρου, στην περιοχή του Παπάγου, και διέφυγαν.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, που μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι, ενώ πήρε φωτιά ένα περιπολικό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο περιπολικό, το οποίο υπέστη φθορές, επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Π. Μαρινάκης για την επίθεση: Η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της δεν τρομοκρατούνται

Την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου καταδικάζει απερίφραστα η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι « η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της δεν τρομοκρατούνται».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός.

Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των Αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε», πρόσθεσε.