Μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου, του Αγίου Δημητρίου, θα παραμείνει καλός ο καιρός, αλλά μετά θα αρχίσει να χαλάει με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά της χώρας με νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός τις επόμενες μέρες με θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα αρχίσουν βροχοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε σήμερα, ότι ο αίθριος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και του Αγίου Δημητρίου (26/10), αλλά στη συνέχεια θα ανατραπεί το σκηνικό και θα γίνει πιο άστατος.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος τόνισε αρχικά ότι τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα, όμως παράλληλα θα υπάρχει αυξημένη υγρασία, ομίχλες και αφρικανική σκόνη.

Για σήμερα, Παρασκευή (20/10), στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας θα έχουμε αραιές συννεφιές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί. Νότιοι θα πνέουν οι άνεμοι, εντάσεως έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο, και 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος ανεβαίνει σιγά-σιγά και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει τις επόμενες ώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 26-27 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη, σημειώνονται ομίχλες το πρωί της Παρασκευής, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Με άστατο καιρό η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Παράλληλα ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες, θερμές αέριες μάζες θα ανεβάσουν την θερμοκρασία μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αφρικανική σκόνη αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της, την Κυριακή (22/10) και την Δευτέρα (23/10), κυρίως, στην δυτική, κεντρική και νότια χώρα.

Επίσης, θα σημειωθούν κάποιες λασποβροχές, στα βορειοδυτικά την Κυριακή και ειδικότερα στη βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και κεντρική Μακεδονία.

Ο καιρός θα διατηρηθεί ανοιξιάτικος μέχρι και του Αγίου Δημητρίου (26/10), όμως στην συνέχεια θα χαλάσει, καθώς με βάσει τις τελευταίες προγνώσεις, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει με άστατο καιρό.