Όλα έγιναν για το κινητό και για τα μηνύματα, που έστελνε η σύζυγός του, αναφέρει στην απολογία του ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, τονίζοντας  ότι η εκδοχή της πτώσης από την σκάλα ήταν επινόηση της συζύγου του και όχι δική του.

Την ίδια εκδοχή είχε προβάλει και στις δημόσιες δηλώσεις του, αλλά την επανέλαβε και στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Για το επίμαχο βράδυ, ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ότι ζήλεψε επειδή την είδε να στέλνει κάπου μηνύματα.

Διέρρευσαν και είδαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για την απολογία Λύτρα. Μεταξύ άλλων φέρεται να ανέφερε:

«Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα.

Μου αρνήθηκε και της ζητησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρις να γνωρίζω το σημείο και χωρις να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη.

Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν και ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Τι έγινε όταν πήγαν στην κλινική

Ο Απόστολος Λύτρας περιέγραψε τι συνέβη όταν μαζί με τη σύζυγό του πήγαν στα επείγοντα της ιδιωτικής κλινικής.

«Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα.

Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία.

Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να τις πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθόλη τη διάρκεια που κρατούμην, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της από την ίδια την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00 το απόγευμα. «Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι «με καλύπτει» και δεύτερον μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας» είπε στην απολογία του.

Τι αναφέρει στην κατάθεση η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Η κατάθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου είχε έρθει στο φως τη Δευτέρα προκαλώντας ανατριχίλα. Η περιγραφή της ήταν σε αρκετά σημεία διαφορετική με τα όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει κατά πληροφορίες στην απολογία του ο Απόστολος Λύτρας. Η περιγραφή της δεν είναι απλά για τρεις μπουνιές, αλλά περιγράφει ένα βίαιο ξέσπασμα σε βάρος της, με μπουνιές στο προσωπό της.

Μεταξύ άλλων στην καταθεσή της η 37χρονη δικηγόρος ανέφερε:

«Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου, για να ειδοποιήσω την αδελφή μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά, παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω, γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ. Ακόμη και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα.

Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα, με όσες δυνάμεις είχα, γιατί ζαλιζόμουν πάρα πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη, του είπα ότι πάω να πλυθώ. Ανέβηκα στο δωμάτιο με σκοπό να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία. Ομως με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχισε να κρατάει το κινητό μου.

Ζαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα. Εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο, του είπα ότι αν με πάει δεν θα πω ότι με χτύπησε αλλά ότι έπεσα μόνη μου.

Πράγματι, μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και ότι θα με πάει στο νοσοκομείο».