Νεκρή ανασύρθηκε από τα νερά η αγνοούμενη γυναίκα, που παρασύρθηκε από χείμαρρο μαζί με τον σύντροφό της το βράδυ της Δευτέρας (15/1) στην περιοχή Πλουτοχώρι, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες ερευνούσαν την περιοχή κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω της βροχόπτωσης, ώστε να εντοπίσουν το αυτοκίνητο με τους επιβαίνοντες.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συζύγου, που εξακολουθεί να αγνοείται.

Οι έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν 43 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μαζί με ομάδες της 6ης ΕΜΑΚ και της 6ης ΕΜΟΔΕ, συνεχίζονται και σήμερα, ενώ αναμένεται να επεκταθούν και σε γειτονικές περιοχές.

Πώς το ζευγάρι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο 50χρονος άνδρας, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης επιχείρησε να περάσει με το ιδιωτικό του όχημα το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του.

Ωστόσο, τη στιγμή που διέσχιζε το σημείο, ένα κύμα υδάτινου όγκου πέρασε πάνω από το γεφύρι και κόλλησε το όχημα στα κάγκελα, ενώ ακολούθησε και ένα δεύτερο κύμα που χτύπησε με σφοδρότητα το όχημα, το αναποδογύρισε και το έριξε εντός του υδατορέματος Κόβιτσας.

Τριάντα μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

Οι ίδιοι κάλεσαν για βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.

Πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας προσθέτουν ότι ο αγνοούμενος άνδρας φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του βρίσκονται σε κίνδυνο, ζητώντας έντρομος βοήθεια