Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε σήμερα (1/10) το πρωί στην Άγκυρα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να…

Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε σήμερα (1/10) το πρωί στην Άγκυρα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να «κουνάει το δάχτυλο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ευθύνη ωστόσο της επίθεσης, ανέλαβε το PKK. Σημειώνεται ότι οι δράστες της επίθεσης έπεσαν νεκροί.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά, ο οποίος διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως ένας από τους δύο επιτιθέμενους ανατινάχθηκε και πως ο άλλος σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο κεφάλι».

Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων – βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα επιτήρησης δείχνει ένα όχημα να προσεγγίζει αργά και να σταθμεύει μπροστά στην κύρια είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών. Ο επιβάτης που κάθεται μπροστά βγαίνει από το αυτοκίνητο και προχωρεί με το όπλο στο χέρι, πυροβολεί και ανατινάζεται μπροστά από το φυλάκιο του αστυνομικού στη σκοπιά.

Ένας δεύτερος άνδρας τρέχει με τη σειρά του αλλά εξαφανίζεται από την εικόνα προτού σκοτωθεί από την αστυνομία.

Ο Γερλικαγιά κάλεσε τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να μεταδίδουν εικόνες από την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά της η γενική εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα. Απαγόρευσε επίσης σε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά δίκτυα, να μεταδίδουν εικόνες από τον τόπο της επίθεσης.Το άρθρο Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.