Η 25χρονη Μαρία που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας έσπασε τη σιωπή της και δίνει την δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν με τις ανήλικες, που οδηγήθηκαν στην εκπόρνευση.

Η 25χρονη, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, έδωσε διαφορετικές εξηγήσεις και απάντησε για όσα κατηγορείται. Φέρεται να στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια και να τα υποχρέωνε να εκδίδονται.

«Όλα αυτά που σας λένε είναι ψέματα, δεν φταίω πουθενά εγώ», υποστήριξε.

Η 25χρονη κατηγορούμενη, που φέρεται να είχε κυρίαρχο ρόλο στο κύκλωμα με τις ανήλικες, λέει πως τα δύο από τα επτά κορίτσια που ήταν θύματα του trafficking ήταν μόνο φίλες της.

«Τα κορίτσια είναι φίλες μου. Εγώ με τις δύο είμαι φίλη, τις υπόλοιπες δεν τις ξέρω. Και εγώ με αυτές είμαι φίλη και έχω μιλήσει με αυτές και μου είπαν ότι δεν έχουν πει τίποτα».

«Μόνες τους έκλειναν τα ραντεβού», λέει η 25χρονη

Η 25χρονη μίλησε για τον τρόπο δράσης τους, λέγοντας πως δεν έχει καμία ανάμειξη με τα ραντεβού που κλείνονταν με πελάτες και ότι τα ανήλικα κορίτσια έβρισκαν μόνες τους άντρες από τα social media.

«Με ποιον τρόπο βρίσκανε πελάτες; Από το Facebook. Αυτά τα κάνανε μόνες τους. Μόνες τους, δεν ήμουν εγώ, εγώ ούτε καν το έχω κάνει αυτό».

Η 25χρονη φαίνεται από τα λεγόμενά της να υποπίπτει σε αντιφάσεις, όπως αναφέρει το Mega. Αρχικά, είπε πως δεν έβαλε εκείνη τα ανήλικα κορίτσια να εκδίδονται: «Είναι 17 χρόνων και οι δύο αλλά είναι φίλες μου. Το έχουνε πει όταν τις καλέσανε στη ΓΑΔΑ, ότι δεν τις έβαλα εγώ και ότι είναι φίλες μου. Τα έχουνε καταθέσει όλα αυτά».

Ωστόσο, αργότερα παραδέχτηκε ότι γνώρισε στις κοπέλες κάποιους άνδρες, αλλά μόνο για μία – δύο φορές. «Εμένα μου είπανε, επειδή έχω κάτι γνωστούς, μου είπανε “χρειαζόμαστε λεφτά” και με παρακαλάγανε. Αυτές μου είπανε ότι θέλουν να το κάνουνε, το κάνανε και χωρίς λεφτά. Εγώ τους είπα ότι και εγώ χρειάζομαι λεφτά, έχω γνωστούς. Μία φορά έγινε, δύο… Από τότε δεν το έχουν ξανακάνει».

Από 200€ έως 400€ έπαιρναν στο κάθε ραντεβού

Τα χρήματα για το κάθε ραντεβού κυμαίνονταν από 200€ έως 400€. Η 25χρονη φέρεται να έπαιρνε από αυτά 50€ με 100€ τη φορά, με την ίδια από την πλευρά της να λέει πως μόνο μία φορά ζήτησε χρήματα γιατί τα είχε ανάγκη.

«Μόνες τους, δεν πήγαινα εγώ. Εγώ δεν πήγαινα πουθενά. Μου είπαν ότι: “Έχω πάει εκεί, μου δώσανε αυτά τα λεφτά” και εγώ της ζήτησα μία φορά λεφτά. Πήγε να μου δώσει 30€ μία κοπέλα και της λέω: ”Μπορείς να μου δώσεις 50€;”. Μία φορά το είπα».

Οι ανήλικες μαθήτριες, θύματα του κυκλώματος, πολύ γρήγορα βρέθηκαν μπλεγμένες τόσο στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας όσο και στον δρόμο των ναρκωτικών. Η 25χρονη αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της με ουσίες.

«Δεν μπλέκομαι εγώ με αυτά, ούτε καπνίζω, ούτε τίποτα. Γιατί με έχουνε βάλει και για ναρκωτικά και για όλα αυτά. Εγώ δεν εμπλέκομαι σε όλα αυτά. Ούτε ένα ευρώ δεν έχω, τι 10.000€ λένε;» υποστηρίζει.

«Στο “Χαμόγελο” έχω μεγαλώσει – «Δεν ξέρω τη Λορέλα»

Αναφορικά με μια πιθανή γνωριμία της με τη Λορέλα, συλληφθείσα για άλλο κύκλωμα μαστροπείας, απάντησε: «Στο “Χαμόγελο” έχω μεγαλώσει, δεν έχω ούτε μαμά ούτε μπαμπά. Επειδή δεν έχουν κανέναν. Γι’ αυτό το κάνανε, είμαι σίγουρη. Δεν ξέρω για ποιον άλλον λόγο. Μπλέξανε και το αγόρι μου χωρίς λόγο. Τα κορίτσια δεν κάνανε τίποτα. Οι μαμάδες τους μου κάνανε μήνυση. Εγώ δεν ξέρω καν τη Λορέλα, δεν την ξέρω καν».

Τόσο η 25χρονη όσο και τα υπόλοιπα φερόμενα μέλη του κυκλώματος παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, έχοντας εις βάρος τους την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της 25χρονης, μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι η συλληφθείσα δεν μπορεί να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

«Η ανακρίτρια θα κρίνει αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Με ναρκωτικές ουσίες δεν είχε εμπλοκή. Είχε οικογενειακά προβλήματα και θέλει ψυχολογική στήριξη», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι Αρχές πρέπει να ασχοληθούν και με τους «πελάτες» των ανήλικων κοριτσιών.