Ο πολιτικός κόσμος και η ΕΣΗΕΑ καταδικάζουν την επίθεση και τον ξυλοδαρμό, που δέχτηκε ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστος χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα.

Όπως γράφει το in.gr, στον δημοσιογράφο επιτέθηκε ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης μαζί με δύο μπράβους. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος και μεταφέρθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στο εφημερεύον Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Αργά το βράδυ μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με δημοσιεύματα, που ενέπλεκαν τον εφοπλιστή σε σκοτεινή υπόθεση με προσπάθεια δημιουργίας δικτύου τηλεοπτικών καναλιών με ξένα κεφάλαια.

Καταδίκη από κυβέρνηση

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Με ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε την επίθεση κατά του Γιώργου Παπαχρήστου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από τη δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί.
Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση

Σε ανακοίνωση προχώρησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων» αναφέρει.

Καταδίκη και από το ΠΑΣΟΚ

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του Τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μάς βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλουμε την επίθεση κατά του Γιώργου Παπαχρήστου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την επίθεση που δέχτηκε το μέλος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος από γνωστό εφοπλιστή. Η επίθεση σημειώθηκε στο ημίχρονο της ποδοσφαιρικής συνάντησης Παναθηναϊκού – Μπράγκα αναίτια και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση ή ένταση. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος ενώ ο εφοπλιστής, σε έξαλλη κατάσταση, συνέχισε να απευθύνει απειλές κατά της ζωής του.

Τονίζουμε ότι οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία και καλούμε τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους.

Όλα όσα καταγγέλλει ο δημοσιογράφος

Tο δημοσίευμα του in.gr για την επίθεση στον Γιώργο Παπαχρήστο:

Τραμπούκικη επίθεση από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη κατά του Γιώργου Παπαχρήστου

Ο νταής εφοπλιστής συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι

Άθλια τραμπούκικη επίθεση, συνοδευόμενη από ακραίες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, σε βάρος του Συμβούλου Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργου Παπαχρήστου, εξαπέλυσε χθες βράδυ ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης. Η επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό του Γ. Παπαχρήστου, σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, και έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών, προκαλώντας τους αλγεινές εντυπώσεις.

Συνοδευόμενος από δύο μπράβους

Όπως έγινε γνωστό, ο Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο, και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.
Η επίθεση έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί, τον εμφανή λόγο ο οποίος την προκάλεσε.

Όπως προαναφέρθηκε ο νταής εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι “θα σκοτώσει” τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ σε κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου!!!

Παράλληλα, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του.
Εν συνεχεία και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον Γ. Παπαχρήστο, ο Καραγιώργης με τους μπράβους του εξαφανίστηκε από το γήπεδο, φοβούμενος τις συνέπειες των πράξεων του.

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύων «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του τραμπούκου εφοπλιστή, ο οποίος και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Είχε εμπλακεί σε μια σκοτεινή υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Γ. Καραγιώργη, είχε εμπλακεί πριν από ενάμιση χρόνο, σε μια σκοτεινή υπόθεση, που αφορούσε τα κεφάλαια με τα οποία προ 8ετίας είχε επιχειρήσει να στήσει το δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών Hellasnet, προκειμένου να στηρίξει πολιτικά και επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Απρίλιο του 2022, οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν Αμερικανό πολίτη ονόματι Τζακ Χάνικ, διευθυντή του εν λόγω δικτύου, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, δρούσε για λογαριασμό του έμπιστου ολιγάρχη του Πούτιν Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Μάλιστα οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν προσδιορίσει ακόμη ότι «ο Μαλοφέγιεφ συνωμότησε επίσης με τον Χάνικ και άλλους για να μεταφέρει παράνομα μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε ο Μαλοφέγιεφ σε μια τράπεζα των ΗΠΑ σε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη στην Ελλάδα, κατά παράβαση των κυρώσεων που εμποδίζουν τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Μαλοφέγιεφ».

Το ενδιαφέρον στην όλη αυτή υπόθεση, που παραμένει ακόμη υπό έρευνα, είναι ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν είναι γνωστό τι απέγινε”.