Τίτλο «Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα 40 δισ. την τετραετία από τον κ. Κασσελάκη» φέρει  σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την οποία συνυπογράφουν οι υφυπουργοί Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς.

Απαντώντας στις οικονομικές θέσεις και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρουσίασε προ ημερών ο Στέφανος Κασσελάκης, το ΥΠΕΘΟ αντικρούει με επιχειρήματα όσα υπόσχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει με δηκτικό τρόπο στην ανακοίνωσή του:

«Μπορεί ο κ. Κασσελάκης να απογαλακτίστηκε από τον κ. Τσίπρα στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν απογαλακτίστηκε από τις μεθόδους και τα εργαλεία του».

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΟ αναφέρεται:

«Μέτρα με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, χωρίς στοιχειώδη κοστολόγηση, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καν έλεγχο εάν εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Συγκεκριμένα προκύπτει:

16 δισ. ευρώ πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος των βασικών μέτρων κατά το πρώτο έτος εφαρμογής,

8 δισ. ευρώ ετήσιο κόστος για τα επόμενα έτη,

40 δισ. ευρώ συνολικό πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος στα τέσσερα έτη εφαρμογής, χωρίς καμία ρεαλιστική πηγή εσόδων, αγνοώντας τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα μοιράζει ο κ. Κασσελάκης. Ακριβώς όπως έκανε ο κ. Τσίπρας λίγους μήνες πριν. Αντιθέτως, η Κυβέρνησή μας συνεχίζει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμά της. Ήδη πάνω από το 50% του προγράμματός μας έχει ψηφιστεί και εφαρμόζεται, ενώ αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης μειώνει ή καταργεί φόρους, αυξάνει το εισόδημα των πολιτών και δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Για να βοηθήσουμε, λοιπόν, τον κ. Κασσελάκη και τους συμβούλους του παραθέτουμε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε μαζί με τη δημοσιονομική επίπτωσή τους: