Μετά από την ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Nova/United/BCP και Mega/ANT1 και τη διακοπή μετάδοσης των δύο…

Μετά από την ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Nova/United/BCP και Mega/ANT1 και τη διακοπή μετάδοσης των δύο καναλιών από την πλατφόρμα της Nova, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Mega, φαίνεται ότι ανοίγει και νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με την ΕΡΤ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το sofokleousin, στην αντιπαράθεση, η οποία δημιουργείται, συμπαρατάσσεται με τον Μαρινάκη ο όμιλος Κυριακού/Antenna.

Οξύνεται ο ανταγωνισμός

Καταρχάς, θα πρέπει να καταγραφεί ότι οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας. Η δυναμική επέλαση της United/BCP ανατρέπει τις ισορροπίες, ενώ μεγαλύτερο μερίδιο στις «πίτες» της τηλεθέασης και συνάμα των διαφημιστικών εσόδων διεκδικεί πλέον ξεκάθαρα και η ΕΡΤ.

Η έντονη δραστηριότητα, που αναπτύσσει η κρατική τηλεόραση, στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά της με πολλές σειρές, οι οποίες προσθέτουν τηλεθέαση και έσοδα στα κρατικά κανάλια, αποτελεί έναν σοβαρό λόγο για να δημιουργηθούν προστριβές.

Απειλή για τα… κεκτημένα

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται τουλάχιστον, στο Mega θεωρούν ότι η επεκτατική στρατηγική της ΕΡΤ συνιστά απειλή για τα «κεκτημένα» τους σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Προς το παρόν τους αναγκάζει να αυξήσουν τις δαπάνες για πρόγραμμά τους.

Το άρθρο Τηλεόραση: Mega και Μαρινάκης κατά ΕΡΤ-Ποια είναι η αιτία «πολέμου» και ποιος τάσσεται στο πλευρό του εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.