Συνεχιζόταν και το απόγευμα η μεγάλη μάχη των Πυροσβεστικών δυνάμεων με την φωτιά στην Κερατέα Αττικής, με τις φλόγες να έχουν κάψει σπίτια και να συνεχίζουν να απειλούν οικισμούς, ενώ στην ευρύτερη περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) επιχειρούν και στις 4 εστίες.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται συνεχείς ρίψεις από 17 εναέρια μέσα (αεροσκάφη και ελικόπτερα) σε κάθε εστία, ενώ έχουν ήδη απογειωθεί και 6 τράκτορες από Τατόι και κατευθύνονται στο σημείο που καίει η φωτιά.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων στην Κερατέα, καθώς οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ, των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).

Εκκενώσεις οικισμών και σπιτιών

Στην Κερατέα είχαν εκκενωθεί μέχρι το απόγευμα με ασφάλεια 6 οικισμοί, ενώ οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 52 απεγκλωβισμούς και δεκάδες εκκενώσεις σπιτιών.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνδράμουν αστυνομία (που φροντίζει για τις εκκενώσεις), ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).
Συγκεκριμένα στην περιοχή βρίσκονται 6 ομάδες της ΟΠΚΕ, 8 ομάδες της ΔΙΑΣ, 5 περιπολικά της Τροχαίας, 2 περιπολικά της ασφάλειας, 1 ΔΙΜΕΤ και 6 περιπ. Αμεση Δράσης, 3 περιπ. τάξης.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ήχησε το πρώτο μήνυμα από το 112 καλώντας τους κατοίκους των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα να απομακρυνθούν μέσω ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο.

Λίγο αργότερα, εστάλη μήνυμα προκειμένου να εκκενωθεί ο Άγιος Γεώργιος Θωρικού, ενώ εν συνεχεία ζητήθηκε η απομάκρυνση από την περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος.