Συντριπτική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας στην Uber Arena του Βερολίνου άνετα με 73-57 της τουρκικής Φενερμπαχτσέ στον πρώτο ημιτελικό του final-4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με εκπληκτική άμυνα που «έπνιξε» τους Τούρκους, αλλά και πολλά ψυχικά αποθέματα.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πάει στον τελικό της Ευρωλίγκα αύριο, Κυριακή (26/5), με την Ρεάλ Μαδρίτης, νικήτρια του άλλου ημιτελικού απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στον… επίλογο του αγώνα και με τον Γκούντουριτς να υποπίπτει στο ένα λάθος μετά το άλλο, το «τριφύλλι» άρχισε να «αγκαλιάζει» την πρόκριση και με τους Παπαπέτρου και Ναν να το έχουν πάρει… προσωπικά, ο στόχος επετεύχθη εν μέσω αποθέωσης από τον διψασμένο κόσμο της ομάδας.

Όλα αυτά μάλιστα σε μία βραδιά που ο Κώστας Σλούκας έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό (4π.) και ο Κέντρικ Ναν έμεινε …άποντος στην τρίτη περίοδο, αλλά αφυπνίστηκε στην τέταρτη περίοδο. Στον αντίποδα, με χαμένη τη μάχη των ριμπάουντ (29 έναντι 37), απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6,75 (9/35 τρίποντα) και 15 λάθη, η Φενέρ δεν είχε δικαίωμα στο όνειρο.

Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» ο ακούραστος… εργάτης της φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, των 32 λεπτών συμμετοχής, σημειώνοντας σε αυτό το διάστημα νταμπλ νταμπλ σε πόντους (17) και ριμπάουντ (10), ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Κέντρικ Ναν και 13 ο Τζέριαν Γκραντ, που έκλεισε και τον κύκλο των… διψήφιων.

Καταλυτική η προσφορά του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη με 5 πόντους και ίσως το κρισιμότερο τρίποντο του αγώνα στο φινάλε της τρίτης περιόδου, ενώ οι 9 πόντοι και τα 3 ριμπάουντ του Ιωάννη Παπαπέτρου δεν αντικατροπτίζουν τη δουλειά που έκανε στο παρκέ, ειδικά όταν… χάλασε το μυαλό του Καλάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο, αποσπώντας από τον γκαρντ της Φενέρ αντιαθλητικό φάουλ στο κρισιμότερο σημείο.

Από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεχώρισε ο Νάιτζερ Χέις-Ντέιβις με 14 πόντους, ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους, αλλά και 3 λάθη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς – Περούγκα – Ντιφάλα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1), Σλούκας 4, Παπαπέτρου 9 (1), Γκραντ 13 (1), Ναν 14 (3), Λεσόρ 17, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6, Χουάντσο 3 (1), Μήτογλου 2.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μότλι, Ουίλμπεκιν 2, Σανλί 7 (1), Παπαγιάννης 3 (1), Χέιζ-Ντέιβις 14 (2), Μπιμπέροβιτς 4, Πιερ, Γκούντουριτς 10 (2), Ντόρσεϊ 2, Καλάθης 5 (1), Σέστινα 10 (2).

Πως έχασε ο Ολυμπιακός από την Ρεάλ

Οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν με 87-76 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, πληρώνοντας το κακό τους πρώτο ημίχρονο, όπου δέχθηκαν 56 πόντους.

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στο δεύτερο μέρος, οι Πίτερς (20π.), Μακίσικ (17π.) και Γκος (15π.) ήταν καταπληκτικοί, όμως δεν είχαν τις απαραίτητες βοήθειες και μοιραία έχασαν από το συγκρότημα του Τσους Ματέο.

Πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή (26/5, 21:00) και θα διεκδικήσει την 12η κούπα Euroleague της ιστορίας της.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν εκρηκτικά την αναμέτρηση, ευστοχώντας σε τέσσερα τρίποντα μέσα σε τέσσερα λεπτά και το 16-8, ήταν το πρώτο ηχηρό καμπανάκι για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Βέβαια οι Κάνααν και Πίτερς βρήκαν κάποια εύκολα σουτ, όμως τα 6/7 εντός πεδιάς των Μαδριλένων, ήταν κακός οιωνός. Μάλιστα αυτή η εκνευριστική ευστοχία συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η Ρεάλ να οικοδομήσει διαφορά έντεκα πόντων (21-10), ενώ η εικόνα της ελληνικής ομάδας, ήταν ανησυχητική στον επιθετικό τομέα. Το τελικό 28-10 της πρώτης περιόδου σημειώθηκε με τρίποντο του Γκερσόν Γιαμπουσέλε και το 6/8 από την περιφέρεια, έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι.