Ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 18:00 θα είναι σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα γενικής φύσεως στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου που εφαρμόζεται αυτές τις μέρες.

Αύριο, Σάββατο 1η Ιανουαρίου και την Κυριακή 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, τα σούπερ μάρκετ καθημερινά θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Να σημειωθεί ότι για τα σούπερ μάρκετ ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας τύπου ΚΝ95 ή διπλής μάσκας, μέτρο που ισχύει και για τα ΜΜΜ. Η μη εφαρμογή του μέτρου έχει και διοικητικό πρόστιμο.

Οι τράπεζες παραμονή Πρωτοχρονιάς

Με ειδικό ωράριο θα λειτουργήσουν και οι τράπεζες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως ακριβώς συνέβη και την παραμονή των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι τράπεζες θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα.

Έτσι, οι πελάτες που θα θελήσουν να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές την Παρασκευή (31/12), θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν πως θα πρέπει να μεταβούν στην τράπεζα που επιθυμούν μέχρι τη 1 το μεσημέρι.