Από δύο κατευθύνσεις άρχισε η μαζική κίνηση των αγροτών με τα τρακτέρ προς την Αθήνα από Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα αφ ενός και αφ ετέρου από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Η μια προσυγκέντρωση γίνεται στα Μέγαρα και η άλλη στο Κάστρο Βοιωτίας με την προοπτική ότι αύριο τα τρακτέρ αναμένονται στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΕΛ.ΑΣ., όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Κωσταντία Δημογλίδου, έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία θα λάβει προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Με την συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας

Ειδικότερα, η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει με τη συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν από τη μετάβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ), όπως ανέφερε η κυρία Δημογλίδου.

Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

 Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου, από αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι, λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η Τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.

Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Συνεχής πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε: Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κάθοδος των τρακτέρ έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ..

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι αγρότες μέχρι να φτάσουν στο Σύνταγμα είναι το εξής: Εθνική Οδός – Λεωφόρος Κηφισού – Λεωφόρος Αθηνών – Πειραιώς – Ομόνοια – Πανεπιστημίου (ανάποδα).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η οδός Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας θα παραμείνει ανοιχτή, ενώ ανοιχτή θα είναι και μια λωρίδα της Πανεπιστημίου.

Μεγάλη κυκλοφοριακή αναστάτωση

Αναμένεται μεγάλη κυκλοφοριακή αναστάτωση, καθώς  θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Αθηνών, την Αχιλλέως και την πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει ακόμη προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Κατά πληροφορίες, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.