Επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και στις φοιτητικές εστίες, όπου επικρατούσε η εικόνα του χάους.

Στόχος είναι να πάψουν οι χώροι να είναι “ξέφραγα αμπέλια” με διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, αλλά και άντρο καταληψιών.

Πάνοπλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, μετά από βίντεο που ανέβηκε στο TikTok, στο οποίο ποζάρουν κουκουλοφόροι κρατώντας όπλα και επιδεικνύοντας χρήματα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνονται δύο άτομα, εντός των Φοιτητικών Εστιών, να επιδεικνύουν όπλα και χρήματα. Το βίντεο ανάρτησαν οι ίδιοι στο TikTok, χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τους νεαρούς κουκουλοφόρους οι οποίοι είναι δύο από τα 22 άτομα που συνελήφθησαν στη χθεσινή επιχείρηση.

Δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με συμμορία  Αλβανού

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια δόκιμη αστυνομικός η οποία συνεργαζόταν με 30χρονο σεσημασμένο Αλβανό, ο οποίος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δόκιμη αστυνομικός έχει σχέση με “πρωτοπαλίκαρο” της συμμορίας του Αλβανού που συνελήφθη, ενώ σε προηγούμενη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. η γυναίκα είχε πληροφορηθεί για τις δυνάμεις που θα επιχειρούσαν και ενημέρωσε την ομάδα των κακοποιών.

Η κοπέλα φέρεται να βοηθούσε το κύκλωμα με όπλα και ναρκωτικά που είχε στηθεί εντός της πανεπιστημιούπολης. Η νεαρή, που υπηρετούσε στο ΑΤ Ζωγράφου και είχε πρόσβαση στη γραμματεία του τμήματος, ήταν η πληροφοριοδότρια του κυκλώματος και μάλιστα διατηρούσε σχέση με έναν από τους κακοποιούς.

Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος και δούλευε σε καφέ

Σύμφωνα με πληροφορίες η δόκιμη αστυνομικός ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές σε δήμο της Αθήνας.

Άνθρωπος από το στενό της περιβάλλον δήλωσε: «Ένα πάρα πολύ καλό, εργατικό και τίμιο κορίτσι. Εργαζόταν σε καφέ της περιοχής και παράλληλα σπούδαζε στα ΤΕΙ. Ήθελε πάρα πολύ να γίνει αστυνομικός. Έδωσε μία φορά, δεν τα κατάφερε, και ξαναέδωσε για να μπει στην αστυνομία.

Ήταν τόσο δραστήρια και τόσο εργατική που συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές και έβαλε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος. Την περίοδο που εργαζόταν στην καφετέρια έκανε σχέση με έναν νεαρό από την Αλβανία. Δεν ξέρω αν σχετίζεται με αυτή την υπόθεση. Έχουμε μείνει άναυδοι. Είμαστε πάρα πολύ στενοχωρημένοι από αυτή την εξέλιξη».