Θα μπει τέλος στα χάρτινα εισιτήρια, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι ανέπαφες πληρωμές στα αστικά λεωφορεία σε 33 πόλεις και νησιά, που αντικαθιστούν τη χρήση μετρητών.

Την έναρξη του προγράμματος ανέπαφων πληρωμών στα αστικά λεωφορεία 33 πόλεων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας ανακοίνωσαν τα ΚΤΕΛ, η Visa και η NBG Pay.

Η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη που φιλοξενεί το νέο σύστημα πληρωμής εισιτηρίων στα λεωφορεία της, με άλλες πόλεις να ακολουθούν σύντομα. Ενεργοποιώντας την αποδοχή καρτών στα λεωφορεία σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ βελτιώνουν την εμπειρία εκατομμυρίων επιβατών, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο, μειώνοντας τη συμφόρηση και δίνοντας τους τη δυνατότητα να μην φέρουν συνεχώς μετρητά.

Με την ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι κάτοικοι, και οι επισκέπτες θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριό τους ‘περνώντας’ απλώς την κάρτα, το κινητό τηλέφωνο ή τo ρολόι τους (wearable συσκευές) στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν έχουν μετρητά, ενώ παράλληλα δεν είναι ανάγκη να περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν εισιτήρια ή να αναζητούν από πού θα τα προμηθευτούν.

Η λύση της Visa που εφαρμόζεται υποστηρίζεται από την Cybersource. Αποτελεί μέρος μιας ανοικτής πλατφόρμας επεξεργασίας πληρωμών που επιτρέπει σε οργανισμούς συγκοινωνιών και στους παρόχους λύσεων αποδοχής πληρωμών να αναπτύσσουν γρήγορα αξιόπιστες, επεκτάσιμες και ασφαλείς λύσεις ψηφιακών πληρωμών τόσο σε κανάλια με κάρτα (Card Present), καθώς και ανέπαφων συναλλαγών, όσο και σε κανάλια χωρίς κάρτα (CNPCard not Present), όπως πληρωμές εντός εφαρμογών.

Με κάρτες διαφορετικών εταιρειών και ψηφιακά πορτοφόλια

Αυτό περιλαμβάνει αποδοχή και επεξεργασία πληρωμών για κάρτες διαφορετικών εταιρειών, ψηφιακά πορτοφόλια και εναλλακτικές πληρωμές, παράλληλα με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η διαχείριση απάτης, τα εργαλεία ψηφιακής ασφάλειας και οι δυνατότητες αξιοποίησης δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων.

Με περισσότερες από 550 πόλεις διεθνώς να είναι ήδη στο πρόγραμμα, είναι χαρά μας να προσφέρουμε την παγκόσμια τεχνογνωσία μας και στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε για την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου συστήματος και στα ΜΜΜ της Αθήνας, πολύ σύντομα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας σε αυτό το έργο, την NBG Pay, τα ΚΤΕΛ και την AMCO, καθώς και τις ομάδες της Visa και της Cybersource για αυτή τη σημαντική υπηρεσία που τίθεται σε εφαρμογή σε 33 πόλεις σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε η Γενική Διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, Sevi Vassileva.
Η ανάγκη για χρήση μετρητών για την έκδοση εισιτηρίων θα αποτελεί στο εγγύς μέλλον παρελθόν, ενώ θα ενισχυθεί ταυτόχρονα και το αίσθημα ασφάλειας συναλλαγών των επιβατών που θα κάνουν την χρήση της παρεχόμενης υπηρεσίας.
“Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα ανέπαφων πληρωμών εντός των αστικών λεωφορείων, έρχεται να υλοποιηθεί με την συνεργασία της NBG Pay και της Visa που με την παροχή της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας τους συνέβαλαν καταλυτικά, υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ)”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και Πρόεδρος της ΠΟΑΣ  Μιχάλης Σακελλαρίου