Δυσάρεστη ήταν τελικά η κατάληξη για το γαϊδουράκι που υπέστη κακοποίηση από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας Ιωαννίνων καθώς υπεβλήθη σε ευθανασία αργά χθες βράδυ.

Νωρίτερα είχε εξεταστεί από κτηνίατρο – ιππίατρο, ο οποίος είχε φτάσει από την Κοζάνη με την μεσολάβηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Ο κτηνίατρος έκρινε ότι τα τραύματα του ζώου ήταν πολύ βαθιά, ενώ παρουσίαζε και άλλα προβλήματα όπως υποθερμία και δυσκολία στην αναπνοή.

Η δικηγόρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Εταιρείας, Έλενα Αρβανίτη και η πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω, Ευαγγελία Κρυστάλλη μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την κακοποίηση του γαϊδουριού. Η κ. Κρυστάλλη ήταν παρούσια στη διαδικασία ευθανασίας του κακοποιημένου γαϊδουριού.

«Από τη στιγμή που ενημερώθηκα ως μέλος του φιλοζωικού σωματείου, έτρεξα αμέσως στο σημείο. Οδηγώντας αυτά τα χιλιόμετρα για να φτάσω στο χωριό, επικοινώνησα με την κ. Δημοπούλου που βρήκα στο τηλέφωνο και ζήτησα τη βοήθειά της. Η κ. Δημοπούλου είναι η αρμόδια για την προστασία των ζώων στο υπουργείο Εσωτερικών, και στη συνέχεια βρήκα την κ. Μπομπολάκη. Οι δύο αυτές κυρίες με βοήθησαν απ΄ το πρώτο λεπτό, προκειμένου να γίνουν όλοι οι κατάλληλοι και νόμιμοι χειρισμοί για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το ζώο», ανέφερε αρχικά.

«Ο ιππίατρος κλήθηκε από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, γιατί για να μεταφερθεί ένα ζώο, από την πρώτη στιγμή έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος – κλινική – για να μπορέσει να περιθάλψει το ζώο. Δεν ήταν εύκολο πράγμα αυτό. Δεν ήταν ολιγωρία των φιλοζωικών σωματείων. Καταρχάς έπρεπε να μας δοθεί άδεια για δούμε το ζώο. Ζήτησα παρουσία του Εισαγγελέα, προφορικά την άδεια από τον κύριο που έσυρε το ζώο, και μας την έδωσε και αμέσως επικοινώνησα με τον πρώτο γιατρό που βρήκα, για να πάμε να δούμε το ζώο και είχαμε αγωνία σχετικά με το εάν το ζώο έπαιρνε πρώτη φαρμακευτική αγωγή», είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε προοπτική επιβίωσης και έτσι αποφασίστηκε η ευθανασία.