Με ταχύτερες διαδικασίες θα χορηγηθεί η σύνταξη, που δικαιούται από τους γονείς του – θύματα του κορωνοϊού, ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής, που κατάφερε να ξεπεράσει την εξαιρετικά οδυνηρή κατάσταση που άφησε η απώλεια του πατέρα και της μητέρας του και να «σαρώσει» στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Δημήτρη Καρακώστα από την Ναύπακτο, που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις έχοντας υποστεί μόλις δύο μήνες πριν την απώλεια των γονιών του, Κωνσταντίνου Καρακώστα και Νικολίτσας Μούρτου, από τον κορωνοϊό.

Ο Κ.Χατζηδάκης συνεχάρη τον μαθητή για την επιτυχία του αλλά και για την ψυχική δύναμη που του επέτρεψε να καταφέρει ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα σε αυτές τις συνθήκες. Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης τον Δημήτρη ότι έχει ολοκληρωθεί ο υπολογισμός της σύνταξης που δικαιούται ο ίδιος και ένα από τα αδέλφια του, από τους γονείς τους.

«Είναι γνωστές οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε στην απονομή των συντάξεων, ωστόσο η δική σας περίπτωση έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατά απόλυτη προτεραιότητα και έτσι έγινε», επεσήμανε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χατζηδάκης. Η εκταμίευση της σύνταξης αναμένεται τον Αύγουστο.

Τι του είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκης στον 18χρονο πριν από δύο μέρες για να τον συγχαρεί.

«Είχα ξεκάθαρο στόχο μπροστά μου», δήλωσε σήμερα ο μαθητής και πρόσθεσε:

«Πάντα με ενδιάφερε η Ιατρική και σίγουρα είχα ένα παραπάνω κίνητρο με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα βοηθήσω πολλούς ανθρώπους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» και απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει ειδικότητα, την οποία «θα ψάξει μέσα στο πανεπιστήμιο».

Όταν ρωτήθηκε για την συνομιλία του με τον πρωθυπουργό πριν δύο μέρες, απάντησε: «με συνεχάρη και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω». «Μου μίλησε για τους γονείς μου, την προσπάθειά μου και τι κατάφερα» συμπλήρωσε ο 18χρονος.