Σήμερα (5/10) το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του…

Σήμερα (5/10) το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του νέου προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» στην πρώτη του επίσημη ομιλία στη Βουλή θα δώσει και ο επί 15ετίας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φέρεται να έχει δεχθεί τηλεφώνημα να αναλάβει το πόστο του επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της νέας ηγεσίας για την οριστική σύνθεση του προεδρείου της ΚΟ και τους τομείς που θα αναλάβουν οι βουλευτές εντός της Βουλής.

Μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και γραμματέων θεωρούνται σίγουροι ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Διονύσης Καλαματιανός, ενώ δεν αποκλείεται στο πόστο του διευθυντή της ΚΟ να οριστεί ο Γιώργος Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον θα έχει ο ρόλος που θα αναλάβει ο Παύλος Πολάκης, που ακούγεται να ορίζεται υπερσυντοντιστής των τομεαρχών, κίνηση την οποία δεν αποτιμούν θετικά αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να οριστούν σε νευραλγικές θέσεις οι Ρένα Δούρου και Νίκος Κοτζιάς, με τον Στέφανο Κασσελάκη να στοχεύει σε συζητήσεις με συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου και συγκεκριμένα με τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο.Το άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσία Κασσελάκη η συνεδρίαση της Κ.Ο.-Τι θα συζητηθεί (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.