Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη, υψηλόβαθμο στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα για να εκδίδει άδειες οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, υπεξαγωγή εγγράφων, δωροληψία, ψευδή βεβαίωση καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα δύο ιδιώτες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για δωροδοκία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αντίστοιχα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος χρηματιζόταν συστηματικά για να προβαίνει σε έκδοση αδειών χειριστών μηχανημάτων, καθήκον που ήταν στις αρμοδιότητές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, κατέχοντας τη θέση προϊσταμένου, απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά από ιδιώτες.

Τα λεφτά τα έπαιρνε  με σκοπό να επισπεύδει την έκδοση ή να εκδίδει παρανόμως σχετικές άδειες, καθώς και να μεριμνά για την επιτυχία τους σε εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Είχε ορίσει και “ταρίφες”, ανάλογα με την περίπτωση

Μάλιστα είχε ορίσει και …ταρίφες, ανάλογα με την περίπτωση, που κυμαίνονταν από 300 ευρώ ( για απλή επίσπευση της έκδοσης της άδειας) μέχρι 3.500 ευρώ για δύσκολες περιπτώσεις έκδοσης άδειών σε ενδιαφερόμενους που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.

Από την έως τώρα προανάκριση, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις δωροληψίας, ενώ στην τελευταία περίπτωση πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με αποτέλεσμα τη σύλληψη αυτού αλλά και του ενδιαφερόμενου ιδιώτη.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες στο σπίτι και στο όχημά του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18.810 ευρώ, 1.500 δολάρια, 4 ρολόγια, πιστόλι και 80 φυσίγγια, πλήθος σφραγίδων και αιτήσεων, 13 φάκελοι  ενδιαφερόμενων, πλαστό χαρτονόμισμα, κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ, δύο τάμπλετ και ένας σκληρός δίσκος.

Παράλληλα, στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12,35 γραμμάρια κάνναβης, για τα οποία συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο του υπαλλήλου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελική Αρχή Χαλκίδας.