Στα χέρια των ελληνικών αρχών που τον εντόπισαν στην Κω βρίσκεται από την Τρίτη ένας επικίνδυνος παιδεραστής, βιαστής ανηλίκων και διακινητής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο καταζητούμενος δρούσε στην Ιρλανδία, που έψαχνε για τα ίχνη του και είχε εκδώσει Ευρωπαϊκό Ένταλμα για την σύλληψή του.

Ο 59χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας που του έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το διωκτικό έγγραφο των ιρλανδικών αρχών, με βαριές κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων.

Αμέσως πέρασαν χειροπέδες στον 59χρονο, ο οποίος παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου και διατάχθηκε η κράτησή του, ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία που κινήθηκε για την έκδοσή του στην Ιρλανδία.

Στη φυλακή  24χρονος φυγόποινος

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πύργου σε έναν 24χρονο Ρομά που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για δεκάδες κλοπές και ληστείες σε βαθμό κακουργήματος, αλλά παρέμενε ασύλληπτος.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στον Πύργο.