Πάνω από 4,3 εκατ. άτομα είχαν ψηφίσει μέχρι τις 17:30 στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε όλη την επικράτεια, φτάνοντας την συμμετοχή στο 44,6%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η συμμετοχή είναι λίγο πάνω σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου με εξαίρεση την Αττική, όπου τα ποσοστά είναι μικρότερα.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια έως τις 17:30

Αν Μακεδονία – Θράκη 45.8
Κεντρική Μακεδονία 45
Δυτική Μακεδονία 43.7
Ήπειρος 49.3
Θεσσαλία 49.5
Ιόνια Νησιά 41.8
Δυτική Ελλάδα 49.7
Στερεά Ελλάδα 53.4
Αττική 38.7
Πελοπόννησος 45.1
Βόρειο Αιγαίο 39.4
Νότιο Αιγαίο 48.1
Κρήτη 51.2

Δυσκολίες λόγω μεγάλων ψηφοδελτίων

Να σημειωθεί πως η μαζική συμμετοχή υποψηφίων προκαλεί και αρκετά παράδοξα καθώς σε ορισμένους δήμους που διαθέτουν πολλές κοινότητες οι υποψήφιοι σε κάθε συνδυασμό ξεπερνούν τους 200 και το μήκος των αντίστοιχων ψηφοδελτίων φτάνει τα 98 εκατοστά που είναι και το μέγιστο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Εσωτερικών. Κατ’ επέκταση τα ψηφοδέλτια «σεντόνια» εκτιμάται ότι θα δυσχεράνουν τον ρυθμό καταμέτρησης των ψήφων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπεύθυνοι της Singular Logic θεωρούν ότι θα είναι σε θέση να κάνουν εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα στις 13 Περιφέρειες και σε 6 εως 10 μεγάλους Δήμους περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής.
Υπενθυμίζεται ότι για τις εθνικές εκλογές η πρώτη εκτίμηση έγινε στις 8:30 το βράδυ, μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Στιγμιότυπα από την εκλογική διαδικασία

5992667
5992845

Η εκλογική διαδικασία στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

5993390

Ηλικιωμένος πήγε να ψηφίσει με τσαρούχια και γκλίτσα στη Λάρισα

Με τη φορεσιά του Μακεδονομάχου, επέλεξε να προσέλθει στις κάλπες σήμερα Κυριακή ένας Λαρισαίος πού έχει γίνει viral.

Πρόκειται για τον Τάκη Βρατζά, ο οποίος με τη στολή του Μακεδονομάχου, συνάντησε στη Λάρισα τον υπασπιστή του Παύλου Μελά, άναψαν μαζί κερί και προσευχήθηκαν και στη συνέχεια πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Όπως λέει ο ίδιος, είχε ντυθεί έτσι και στη κηδεία του Γλύξμπουργκ.

Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Μοίραζαν ψηφοδέλτια έξω από εκλογικό κέντρο

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε σήμερα το πρωί η ΕΛ.ΑΣ., σε εκλογικό κέντρο της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε προηγηθεί καταγγελία για διανομή ψηφοδελτίου, έξω από το εκλογικό κέντρο, σε πολίτες που πήγαιναν να ψηφίσουν.

Διενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Τούμπας -Τριανδρίας, ενώ για τα περιστατικά ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.