Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Τσώλο, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Παράλληλα, της απέδωσαν πρόσκληση για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου το διήμερο 24 και 25 Απριλίου. Η κυρία Σακελλαροπούλου τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση και αποδέχθηκε την πρόκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις.

Θα είναι η πρώτη φορά, που η πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου

Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προτίθεται να πραγματοποιήσει τις Εορτές για την 195η  Επέτειο της Εξόδου έστω και στο περιοριστικό πλαίσιο που υπαγορεύεται από τις αποφάσεις της Πολιτείας και έχει σχέση με μέτρα κατά της πανδημίας.

Για το σκοπό αυτό πολλές από τις προγραμματισμένες δράσεις  έχουν μετατεθεί για τους επόμενους μήνες ωστόσο οι Εορτές- κατά κύριο λόγο το διήμερο 24 και 25 Απριλίου -θα πραγματοποιηθούν σε μικρότερη διάσταση, αλλά με το ίδιο ειδικό βάρος που τους αρμόζει.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του 2/39 Σ.Ε. Γ. Τσαούσης και Δημ. Πλούμης και ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Μεσολογγίου Γ. Σοροβός ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Κ. Λύρο για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα και τους σχεδιασμούς που γίνονται ακολουθώντας τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη με το σημερινό τελετουργικό, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών.

Σε σχετική σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ν. Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Σωτηρακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χρήστος Δασκαλόπουλος και ο Τελετάρχης των Εορτών Εξόδου Ασημάκης Γιώτης.

«Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά. Τα πράγματα δεν θα είναι απολύτως απαγορευτικά όπως πέρυσι, αλλά ούτε όπως παλαιότερα όπου δεν υπήρχε υγειονομικός κίνδυνος. Ο Δήμος μας προετοιμάζεται να δώσει μεγάλη διάσταση στους εορτασμούς μέσα από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Ανά τακτά διαστήματα θα ενημερώνεται η τοπική κοινωνία για όσα σχεδιάζονται με υπευθυνότητα μέσω των δελτίων Τύπου της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος μετά το τέλος της σύσκεψης. (Πηγή:aixmi-news.gr)