Να ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και να γίνει παγκόσμιο γεγονός η ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου στο Αρχαίο Ασκληπιείο της Κω επιδιώκουν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, όπως τονίστηκε κατά τη διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής και τελετής απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη από τους αριστούχους των Ιατρικών Σχολών στην Κω (15-16 Οκτωβρίου).

Την τελετή διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, παρουσία προέδρων των Ιατρικών Σχολών της χώρας και των προέδρων των Συλλόγων Ιατρών της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γιώργος Πατούλης συνεχάρη για την «εμβληματική εκδήλωση» στη γενέτειρα της Ιατρικής του κόσμου, την Κω, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, το οποίο «με σεβασμό και με συνέπεια διαδίδει το έργο και τη φιλοσοφία του Έλληνα πατέρα της Ιατρικής».

Ένα όραμα το οποίο, όπως είπε, μοιράζεται με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τη διαχρονικότητα των αξιών του Όρκου του Ιπποκράτη και απευθυνόμενος στους αριστεύσαντες είπε: «Η παρουσία σας εδώ τιμά την αξία της Αριστείας, της τελειοποίησης της επιστημονικής ιατρικής γνώσης και πρακτικής, αυτό που ο ίδιος ο Πατέρας της Ιατρικής στα συγγράμματα του υπογραμμίζει, ζητώντας από τους γιατρούς να τελειοποιούνται από τη διαρκή μάθηση».

Πρόσθεσε πως «ο στόχος και το όραμα είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που σήμερα ορκίζονται στον Ορκο του Ιπποκράτη, με τους αριστούχους των μεγαλύτερων ξένων πανεπιστημίων. Να γίνει η Ορκωμοσία εδώ στο Ασκληπιείο της Κω ένα παγκόσμιο ετήσιο γεγονός και να αποτελεί κίνητρο διεθνώς για τους νεαρούς φοιτητές και τις μεγαλύτερες Ιατρικές Σχολές, η ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου».

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι με την καθοριστική συμβολή του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, εδώ και τρία χρόνια επέτυχε να «ανοίξει την αυλαία» με την αναπαράσταση του ‘Ορκου του Ιπποκράτη από προέδρους ιατρικών συλλόγων του κόσμου και διακεκριμένους επιστήμονες, επ’ ευκαιρία των ετήσιων Διεθνών Συνεδρίων και ημερίδων για τον Τουρισμό Υγείας.